Magyar fejlesztésű Parabolikus napkollektor

Hamarosan sorozatgyártásba kerülő parabolikus napkollektort fejlesztett ki a 100% Magyar tulajdonú Megasolar-Zöldenergia Kft csapata.

A több mint két éves fejlesztés eredménye képen a Solar Maxima névre keresztelt, mára meggyőző mérési eredményeket produkáló parabolikus napkövető rendszer alapjaiban változtathatja meg a napkollektorokról kialakult általános vélekedést. A kollektoron mért 80%-os hatásfokából még nagy hidegekben sem veszít, így alkalmassá válik valós fűtés rásegítésre is. Az új napkollektoros rendszer lapos tetőre, illetve szabadon állóan telepíthető, napkövető vezérlése révén mindig maximalizálja a beeső sugárzásból kinyerhető energia hozamot.

Felhasználási területei:

hirdetés

• Lapos tetős épületek (panelházak, közintézmények, ipari épületek)
• Szállodák, fürdők, távhő szolgáltatók, családi házak.

Megtérülési ideje fele, harmada a hagyományos napkollektoros rendszerekének, így már pályázati pénzek nélkül is reális alternatíva lehet. A tulajdonosok reményei szerint idén már forgalomba kerülhet a kollektor. A szükséges engedélyek, minősítések folyamatban vannak. A fejlesztést saját erőből támogatások nélkül sikerült véghezvinni. A tömeggyártáshoz tőke bevonását tervezik.

forrás: alternativenergia.hu

Vélemény, hozzászólás?