Magyarországon elsőként alternatív energiát használ a kaposvári fürdő

Magyarországon elsőként alternatív energiát használ a kaposvári fürdő – közölte Kaposvár polgármestere csütörtökön, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

kép: kapos.hu

Szita Károly a próbaüzem sikeréről beszámolva hangsúlyozta: a kaposvári energiapolitika alapja a diverzifikáció, a verseny és az ellátásbiztonság. Kaposvár évente 60 millió forintot spórol azzal, hogy összekötötte a városi fürdőt és a cukorgyár biogáz-üzemét, ennyivel olcsóbban jut hozzá a város az alternatív energiához, mint a földgázhoz – tette hozzá.

hirdetés

„Célunk az, hogy olyan megújuló energiaforrásokat használjunk, amelyek révén csökkenthető a szolgáltatóktól való kiszolgáltatottságunk, mindezt pedig úgy érjük el, hogy kiszámítható és megfizethető árakat garantálunk a fogyasztóknak” – fogalmazott a polgármester.

A 106 millió forintból megépült 1150 méter hosszú vezeték költsége a számítások szerint másfél év alatt megtérül – mondta Szita Károly. Hozzátette: a város két hete a zöldhulladékot a cukorgyárba szállítja, így segítve a biogáz üzem folyamatos alapanyag-ellátását.

Frank József, a városi fürdő igazgatója arról számolt be, hogy a próbaüzem zavartalan, változást csupán a fizetendő számlán tapasztalnak.

forrás: MTI