Mától forognak a budapest parketten az Alteo Group új részvényei

A vállalat papírjai a technikaiból a BÉT Standard kategóriájába léptek elő

Keletkeztetésüket és értékpapírszámlákon történő jóváírásukat követően, a mai napon reggel 9 órától már a Budapesti Értéktőzsde parkettjén forognak az újonnan kibocsátott ALTEO részvények. A vállalat papírjai a korábbi technikai „T” kategóriából a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájába léptek elő. A korábban a BÉT parkettjén jelen lévő papírokkal és a vállalat új részvényeivel együtt az ALTEO Group már jelentős, közel 400.000 darab részvénynyi közkézhányaddal rendelkezik. A smart energy management területén Magyarországon piacvezető energetikai vállalat összesen 1.389 millió forint értékben 299.992 új részvényt értékesített 4.630 forintos áron. A tőkeemelésben vezető forgalmazóként az UniCredit Bank Hungary Zrt., társforgalmazókként az ERSTE Befektetési Zrt. és az MKB Bank Zrt. vettek részt.

BÉT Alteo kereskedés indítás_ fj. Chikán Attila

Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója az új részvények első kereskedési napja kapcsán kiemelte: „A legfontosabb feladatunk, hogy megmutassuk a nekünk bizalmat szavazó befektetőknek, hogy jó döntés volt a vállalat papírjaiba fektetni a megtakarításukat. Megyünk tovább előre a növekedési stratégiánk megvalósításában. A most záróaktusához érkezett első nyilvános részvényértékesítés korántsem jelenti a végét a szervezett tőkepiacokon való ténykedésünknek. Ma már van egy jelentős tőkepiaci track recordunk, hamarosan jöhet egy újabb kötvényprogram vagy egy-két éven belül akár egy másodlagos nyilvános részvényértékesítés is.”

hirdetés

„A Budapesti Értéktőzsde számára az ALTEO Group sikeres részvénykibocsátása azt bizonyítja, hogy érdemes a hazai vállalatoknak a BÉT-et választaniuk, amennyiben forrást keresnek fejlesztéseik, beruházásaik finanszírozásához. A tőzsde a 2016-2020 közötti időszakra vonatkozó stratégiájának megvalósítása során azon dolgozik, hogy további olyan hazai vállalatokat azonosítson és szakmailag támogasson, amelyek potenciális új kibocsátók lehetnek.” – mondta el a vállalatcsoport részvényeinek bevezetése alkalmából rendezett tőzsdei kereskedést indító ünnepélyes csengetési ceremónián Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

BÉT Alteo kereskedés indítás_ fj. Chikán Attila

A tranzakció kapcsán Sarlós Balázs, a vezető forgalmazó UniCredit Bank Hungary Zrt. Tőkepiaci tanácsadás vezetője megjegyezte: „Örömünkre szolgál, hogy egy kiváló magyar céget tudtunk támogatni a tőkepiaci megjelenésében. Büszkék vagyunk arra, hogy oly sok év után az UniCredit elsőként bizonyíthatta befektetési banki szakértelmét a részvénypiaci tranzakciók előkészítése és megvalósítása  terén”.

„Az Erste Befektetési Zrt. sikeresen támogatta az ALTEO Group nyilvános részvényértékesítését. Bebizonyosodott, hogy vezető befektetési szolgáltatóként jelentős szerepünk van a lakossági részvény értékesítési piacon is. Terveink között szerepel a Budapesti Értéktőzsde és további kibocsátások támogatása.” – mondta el Cselovszki Róbert, a részvényértékesítésben társforgalmazóként részt vevő ERSTE Befektetési Zrt. vezérigazgatója.

„Kifejezetten örömteli és példaértékű, hogy a mostani elsődleges részvényértékesítés csupán jelentős mérföldköve az ALTEO Group szervezett tőkepiaci jelenlétének, és már szerepelnek a tervekben további lépések” – közölte Bánfi Zoltán, a tranzakcióban társforgalmazói szerepet betöltő MKB Bank ügyvezető igazgatója. Szerinte a jó példát egyre többen követik majd, ami ismét pezsgést hozhat a Budapesti Értéktőzsdére, a lakossági és intézményi befektetőknek egyaránt jó lehetőséget kínálva arra, hogy profitáljanak a sikersztorikból.

Vélemény, hozzászólás?