Még két hétig pályázhatnak a települések és a munkahelyek a kerékpárosbarát címre

Még két hétig, szeptember 28-ig pályázhatnak a települések és a munkahelyek a kerékpárosbarát címre – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

Az NFM hatodik alkalommal hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat, amelyeken a kerékpározás elterjedését szolgáló, feltételeit javító önkormányzati és munkáltatói intézkedéseket ismerik el.

kép: anna schwelung/indafoto.hu

A települések három kategóriában versengenek a kerékpárosbarát címért: megyei jogú város és fővárosi kerület, város, valamint nagyközség, község. A meghatározó értékelési szempontok között szerepel például a kerékpáros stratégia megléte, a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, a szemléletformálás, valamint a kerékpározás népszerűsítése és oktatása. A nyertes önkormányzatok többletpontokat kapnak az Új Széchenyi Terv kerékpáros kiírásainak elbírálásakor.

hirdetés

kép: anna schwelung/indafoto.hu

A Kerékpárosbarát Munkahely pályázaton a munkaadók négy kategóriában indulhatnak: mikro- és kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok, valamint közintézmények és non-profit szervezetek jelentkezését várják. Az elbírálás során fő szempontként veszik figyelembe a munkahelyi kerékpáros infrastruktúra állapotát, a kerékpározás segítését és kommunikációját, illetve a vezetők példamutatását. A pályázatot a teljes cégre vagy annak egy telephelyére vonatkozóan is be lehet adni.

A pályázati adatlap és az információs háttéranyag többek között a www.kormany.hu és a www.kerekparozz.hu honlapokon érhető el. Az eddigieknél részletesebb pályázati adatlapok kitöltése a kerékpárosbarát címet korábban elnyert munkahelyek és települések számára is kötelező – jegyzi meg közleményében az NFM.

MTI