Még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére!

A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel az NFM minden magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező magánszemély számára lehetővé teszi, hogy pályázzon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 25-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogramot. A tárca a pályázattal kapcsolatos visszajelzéseket mérlegelve módosítja a pályázati feltételeket, és minden magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező magánszemély számára lehetővé teszi a programban való részvételt.

Az állami, vissza nem térítendő pályázati támogatással a pályázók csökkentett vételáron szerezhetik be új, magas energiahatékonyságú hűtő- vagy fagyasztó-berendezéseiket. A pályázatokat benyújtani – elektronikus úton – 2014. október 27-én, 0:00 órától lehet.

hirdetés

A pályázatok a 2014. október 27-e és 2014. november 30-a közötti időszakban, régiónként eltérő időpontokban, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Ehhez a pályázóknak ügyfélkapus regisztrációval kell rendelkezniük a magyarorszag.hu oldalon, továbbá a pályázathoz elektronikusan csatolt lakcímkártya-másolattal szükséges igazolniuk állandó lakcímüket vagy tartózkodási helyüket.

A benyújtás régiónként és pályázói körönként eltérő időszakokban lehetséges a Pályázati Útmutatóban részletezetteknek megfelelően. A nyugdíjas és nagycsaládos pályázók előnyt élveznek azzal, hogy számukra a pályázat korábbi időpontban nyílik meg.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati honlapon és a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján érhető el.

energiaoldal.hu