Megugrott az amerikai palaolajfúrások száma

A nyersolaj árak emelkedésében való egyre nagyobb piaci bizalom hatására jelentősen megugrott a palaolaj fúrások mennyisége az Egyesült Államokban. A Baker Huges Inc. adatai szerint 19-ről 471-re nőtt a kutatófúrások száma, ami az elmúlt másfél év legjelentősebb növekedése – jelentette a Bloomberg.

A gyors felfutás is jelzi, hogy az amerikai nem hagyományos készletek termelésében érdekelt befektetők milyen nagy rugalmassággal és alkalmazkodási képességgel rendelkeznek.

forrás: eia.gov

forrás: eia.gov

hirdetés

A 45 dollár közeli olajárak a Bloomberg előrejelzése szerint befékezhetik a növekedést. Az olajár az elmúlt havi 52 dolláros csúcsról 13 százalékkal esett vissza.

Ha az árak nem képesek tartósan 50 dollár fölé emelkedni, úgy számos kutatási projektet altatnak a befektetők, és a növekedés leginkább csak a hagyományos területeken lesz érzékelhető. Texas nyugati részén mutatják a legjelentősebb növekedést a fúrások ma is, egyetlen hét alatt 11 új tornyot állítottak munkába, így ma ugyanannyi fúró dolgozik a térségben, mint tavaly októberben.

forrás: energiainfo.hu

Vélemény, hozzászólás?