Miért hívunk évente gázszerelőt a konvektorhoz?

Talán, mert a gázszerelő ért hozzá. Akik gázkonvektorral fűtenek, tudják, hogy a karbantartást érdemes évente elvégeztetni a szerelővel.

A karbantartás alkalmával a gázszerelő átnézi, kitisztítja, kipróbálja a készüléket, hogy a fűtési idényben biztonságosan és hatékonyan szolgáltassa az otthonunk melegét.

kép: mickie/indafoto.hu

kép: mickie/indafoto.hu

hirdetés

Sajnos a gázkészülékek néha elromlanak. A gázkonvektor meghibásodása esetén nem kérdés, hogy gázszerelő szakembert kell hívnunk. A gázszerelést nem lehet a „szomszédom ezermester majd megnézi” kategóriába sorolni. Nem lehet, mert a nem szakszerűen karbantartott, javított konvektor üzemeltetése életveszélyes helyzetet teremthet. Nem szabad, mert a rosszul beállított konvektor hatásfoka nem lesz megfelelő, és ezt a zsebünk is bánhatja.

A szakember a konvektorunk esetében meghatározza a hibát, javaslatot tesz annak kijavítására, vagy cseréjére. Akár javítás, akár csere a gázszerelőnk tájékoztat bennünket a várható költségekről is. A konvektor javítása esetén egy gázszerelő felhívja a figyelmünket arra is, ha létezik olyan biztonsági berendezés, amely beépíthető a készülékünkbe biztonságosabbá téve azt.

forras: gazszerviz.blog.hu