Módosították a társasházi energiahatékonysági program pályázati határidejét

A tízmilliárd forintos keretösszegű Otthon melege energiahatékonysági programra az eredeti márciusi időpont helyett április 30-ától pályázhatnak a 5-60 lakásos társasházak – közölte az MTI-vel a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtóosztálya hétfőn.

A támogatást 1946 után épült, 2006. december 31-éig kiadott építési engedéllyel rendelkező távfűtéses, ház központi fűtéses vagy lakásonkénti egyedi fűtéses lakóépületek tulajdonosi közösségei – társasházak vagy lakásszövetkezetek – igényelhetik.

kép: iwette/indafoto

kép: iwette/indafoto

Az NFM által meghirdetett pályázat egyebek között szigetelésre, nyílászárók cseréjére, a fűtési rendszer és a melegvízellátás korszerűsítésére igényelhető.

A támogatás egy-egy lakás esetében 350 és 650 ezer forint körül lesz. A cél az, hogy az érintett ingatlanok energiahatékonysága legalább két kategóriát javuljon.

hirdetés

Az NFM korábbi tájékoztatása szerint a folyósítás két ütemben történik, 95 százalékos és 5 százalékos kifizetéssel. Az 5 százalék utólagos folyósításához az energiamegtakarítást fogják ellenőrizni.

A keretösszeget régiónként, a szakmai szervezetek által megadott panel- és társasházi lakások arányában osztják majd el.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázatbenyújtó rendszeren keresztül, 2015. április 30-ától nyújthatják be a társasházak, lakásszövetkezetek a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

 

MTI

Kapcsolódó cikkek
Több mint egymillió társasházi lakás vár felújításra

Tartósan lelassult a hazai társasházi és szövetkezeti lakásállomány megújulása az új építkezések visszaesése és stagnálása miatt, miközben a meglévő lakásoknak Elolvasom

Panel rezsicsökkentés jöhet

A panelházakban lakók rezsiköltségének tényleges csökkentéséért megfogalmazott javaslatait adta át a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának Kothencz János, a Fidesz-KDNP és Elolvasom

Egyes társasházak szeptember után is vásárolhatnak hagyományos gázkazánt

Egy uniós rendelet alapján szeptember 26-tól csak kondenzációs gázkazánokat lehet forgalomba hozni, a rendeletben biztosított kivétel szerint azonban a gyűjtőkéménnyel Elolvasom

Felpörgetheti a megújulókat az Otthon Melege

Az elhalasztott korszerűsítési beruházások megkezdésére ösztönzi a hazai társasházakat az Otthon Melege energetikai pályázat idei alprogramja. Az ágazatban tapasztalható, válságot Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?