MSZP: csökkentse a kormány az energiahordozók árát!

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy szüntesse be a „gázárdrágító nyerészkedést”, és csökkentse az energiahordozók árát – mondta Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi gáztőzsdén felére esett a gáz ára és folyamatosan csökken az olaj ára is, ennek ellenére a magyar háztartások ugyanannyit fizetnek a gázért, a távfűtésért és a villamos energiáért.

Tóth Bertalan MSZP

hirdetés

Tóth Bertalan ezt elfogadhatatlan „gázárdrágító nyerészkedésnek” nevezte. Mint mondta, az ebből származó haszon már több mint 100 milliárd forintot jelenthet, és ott van valamelyik állami cégnél.

Közölte: az MSZP törvényjavaslatot nyújt be, amelyben azt indítványozzák, hogy az átlagfogyasztásig 20 százalékkal csökkenjen a gáz ára, az áramé és a távhőé pedig 10 százalékkal mérséklődjön.

Bejelentette azt is: a gazdasági bizottság ülésén –  amely várhatóan tárgyalja majd az MSZP-s javaslatot – a témában „nyilvános vitára” hívja ki a kormány valamelyik képviselőjét, legyen az Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Fónagy János, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára vagy Németh Szilárd fideszes frakcióvezető-helyettes.

energiaoldal.hu – MTI