Nagyobb akkucsomagot kaphat a Nissan Leaf

Az elektromos autók piaca ugyan szépen lassan nő, az egyik legnagyobb visszatartó erő a magas árak mellett még mindig a viszonylag rövid hatótáv. A piac egyik legsikeresebb és egyben az egyik legkorosabb tagja a Nissan Leaf, mely kedvező árával és használható hatótávjával a mi szívünkbe is belopta magát. A japánok pedig még jobbá tennék autójukat, méghozzá egy új akkumulátorcsomag beszerelésével.


Egyelőre ugyan nem hivatalosak az információk, de a jól értesült források szerint a frissítés során az eddigi 24 kWh-s akkumulátorcsomagot egy új, 30 kWh-s lítium-ion szerkezet váltja majd, ami bizony több szempontból is fontos előrelépés lehet az autó életében.

Nissan LEAF félbevágva

Az extra energia pedig nagyobb hatótávot ígér. A konkrét adatok szerint az eddigi – normál körülmények között – 199 kilométerre ígért hatótávot valamivel több mint 30 kilométerrel toldhatja majd meg az új akkucsomag. Ez pedig több mint 15%-os javulást jelent, aminek igen nagy jelentősége lehet a valóságban. Mindezt ráadásul úgy érték el a japánok, hogy méreteit tekintve egy centivel sem lett nagyobb az új alkatrész.

hirdetés

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy az akkumulátorok lecserélése mellett változik-e még valami a Leaf-en, ami lassacskán elérkezik egy átlagos autó modellciklusának vége felé.

Nissan új Leaf

Ez pedig jól példázza, hogy az elektromos autózás bizony folyamatos fejlődésen megy keresztül, a kérdés pedig már csak az, hogy sikerül-e átlépni azt a küszöböt, amivel széles tömegek számára is valós alternatívát jelenthet a belsőégésű motorokkal szemben.

forrás: autopult.hu