Nagyon gyorsház (videó)

CNC lézervágóval farostelemezből készül és csavarok nélkül, mindössze öt óra alatt építhető össze a nyílt forráskódú gyorsház

Pieter Stoutjesdijk holland építész a 2010-es, rendkívül nagy pusztítást végző haiti földrengés után kezdte tervezni azt a gyorsan építhető menedéket, ami egy ilyen katasztrófa után segítheti a helyreállítást.

CNC gyorsházAlapanyagként farostlemezek szolgálnak, amelyekből CNC lézervágóval lehet elkészíteni az építőelemeket. Ezek összeszereléséhez nincs szükség csavarokra, vagy további anyagokra, mert különleges kialakításuk révén közvetlenül egymásba illeszthetők.

CNC gyorsáz összeszerelés összeillesztésA nyílt forráskódú tervezés lehetővé teszi, hogy a házat a világ több pontján is, nagy mennyiségben gyártsák, ehhez csupán a digitális fájl letöltésére van szükség (meg természetesen a megfelelő gépekre és sok farostlemezre).

hirdetés

CNC gyorsház belsőA padlótól a falakon át a tetőig, a nyílászárókat is beleértve úgy lettek megtervezve az építőelemek, hogy egymáshoz illeszthetők legyenek.

CNC gyorsház ajtóAz építkezés úgy zajlik, mintha egy óriási, 3D-s puzzlét raknánk össze.

cnc gyorsház részletekAz érdekes kialakítású, árnyékolóként is működő tető egy helyre gyűjti az esővizet, ami így felhasználható és nagy segítséget jelenthet természeti katasztrófák után, amikor a vízellátás is megszűnik.

forrás: designboom.com

Kapcsolódó cikkek
Csináld magad öntözőberendezés

Pozderka János rákóczifalvi nyugdíjas használt kerékpárokból készített öntözőszerkezetével harcol a kánikula és az aszály ellen.

A múlt hónapban  Rio de Janeiróban rendezett környezetvédelmi csúcstalálkozó eredményei nem adnak okot túlzott optimizmusra Gurmai Zita (MSZP) európai parlamenti (EP) Elolvasom

Szigorú feltételrendszer a biztonságos és fenntartható vízellátásért

Kormányrendelet rögzíti a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvényhez kapcsolódó részletszabályokat a biztonságos víziközmű-szolgáltatás, ivóvíz-ellátás, szennyvízelvezetés és –tisztítás, valamint a fogyasztóvédelem feltételeinek megerősítése érdekében. Elolvasom

Erős földrengés történt az iráni ”Buser” atomerőmű területén

6.3 erősségű földrengés történt az iráni ”Buser”atomerőmű közelében,- számolt be az amerikai Földtani Intézet. [caption id="attachment_9925" align="aligncenter" width="640"] kép: wikipedia

Elolvasom