Ne dobd ki! A legmenőbb retro-billentyűzet, írógépből

Az írógépek valaha forradalmasították az írást és emellett némelyikük valódi iparművészeti remekmű is volt. A számítógépek megjelenése viszont pillanatok alatt kivonta őket a forgalomból, ócskavassá, jobb esetben szobadísszé degradálva az egykor megbecsült szerkezeteket. Azonban elérkezett a visszatérés ideje…

Egy amerikai vállalkozás felkarolta a hányatott sorsú írógépek ügyét és elkezdte őket alkalmassá tenni a mai számítógépekkel történő használatra.

Az elektronikával felélesztett Chipkerózsikák USB-csatlakozóval köthetők a PC-hez, vagy Mac-hez, de akár egy iPad súlyosan stílusos kiegészítőjévé is válhatnak. A készítők szerint a felhasználóknak a speciális billentyűk használatáról sem kell lemondani.

hirdetés

Miközben az érintőképernyőktől fenyegetett számítógép-billentyűzetek egyre csendesebb és finomabb működésűek az írógépcsattogás kedvelői is örülhetnek. Nem mellékesen az átalakítás nem jár az írógépek szerkezeti elemeinek megváltoztatásával, így akinek kedve szottyan, akár közvetlenül papírra is írhat velük, ha úgy gondolja, hogy régen azért minden jobb volt… A biztonság kedvéért a leütések elektronikus úton is tárolásra kerülnek.

A webáruházban számtalan szebbnél-szebb modell közül választhatunk.

Akit a 200,000 forint körüli ár elriasztana, vagy ragaszkodik saját, szeretett írógépe feltámasztásához, mindössze 74 dollárért, azaz kevesebb, mint 18,000 forintért vásárolhat átalakító készletet. A szerelés a gyártó szerint remek móka, mindössze közepes műszaki érzéket és néhány segédeszközt igényel, ugyanis forrasztani, ragasztani azért kell. Az 5-8 órás művelet után viszont elmondhatjuk, hogy a lehető legszemélyesebb, szupermenő retró billentyűzettel rendelkezünk, amit ráadásul magunk készítettünk. Villamoson, vagy egy konferencián iPadünkhöz használva pedig garantáltan a figyelem középpontjába kerülhetünk…

A luxusbillentyűzet így működik:

Vélemény, hozzászólás?