Negyven országból jelentkeztek a Víz összeköt fotó- és videópályázatra

Összesen negyven országból jelentkeztek alkotók a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Víz összeköt című nemzetközi fotó- és videópályázatára, amelyet a Budapesti Víz Világtalálkozóhoz kapcsolódva szerveztek meg.

A felhívásra összesen 740 érvényes pályázat érkezett, ennek többségét – 701 pályaművet – a fotó kategóriában, míg 39 alkotást a videó kategóriában nyújtották be. A nemzetközi érdeklődés nagyságát mutatja, hogy Algériától és az Egyesült Államoktól kezdve Brazílián, Egyiptomon, Indián, Iránon, Lengyelországon és Nepálon át, egészen Új-Zélandig és Vietnámig érkeztek nevezések.

kép: sasy/indafoto.hu

Illusztráció. kép: sasy/indafoto.hu

hirdetés

A Capa Központ közleménye szerint a víz a művészetek egyik leguniverzálisabb témája: az alapelem civilizációk sorsát határozta és határozza meg, életünk elképzelhetetlen nélküle. A pályázaton 2000 után készített, legalább három, de legfeljebb hat képből álló fotósorozattal, vagy legfeljebb 90 másodperces videofilmmel lehetett indulni.

A beérkezett alkotásokat Csizek Gabriella, a Mai Manó Ház művészeti főmunkatársa, Horváth Viktor rendező, Lonkai Gabriella, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) politikai tanácsadója, Kovalovszky Dániel fotográfus, valamint Szalontai Ábel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem munkatársa, a Média Intézet igazgatója bírálja el.

A pályázat eredményhirdetésére október 15-én, szombaton lesz a Capa Központban, az eseményen az Ivan and the Parazol együttes lép fel. A legjobb alkotások értékes nyereményekben részesülnek, az egyes kategóriák első tíz helyezettjei pedig ősszel a Mai Manó Házban rendezett kiállításon mutatkozhatnak be a közönség előtt – olvasható a közleményben.

energiaoldal.hu – MTI