Nem akarunk spórolni

Akár 35%-ot is megtakaríthatna a villanyszámlából és nem is kellene semmit tenni, csak magunknál tartani. De úgy látszik az új kütyü keveseket érdekel.

Amint már hírt adtunk róla, a Birkeland Current Pinch-nevű okos elosztója azáltal tudja csökkenteni az energiaköltségeket, hogy egy rádiófrekvenciás (RFID) jeladó segítségével érzékeli, ha tulajdonosa kimegy a szobából, lakásból és automatikusan áramtalanítja a rábízott készülékeket majd vissza is kapcsolja, amikor a jelforrás ismét hatótávon belülre kerül.

Pinch okos konnektor

A drágább verzióiban részletesen paraméterezhető kütyüre azonban egyelőre nem túl nagy az érdeklődés.

Pinch RFID okos konnektor

hirdetés

A projekt a Kickstarteren próbálta összegyűjteni a gyártás elindításához szükséges összeget, de a szeptember 20-i határidőig a várt 50 000 dollárnak csak töredéke, mindössze 3208 dollár gyűlt össze.

Esetleg elképzelhető, hogy túl “őszintére” sikerültek (az egyébként működő) prototípusokról készült fotók. Talán nagyobb hatást lehetett volna elérni látványos számítógépes animációkkal, 3D-s képekkel.

Pinch okos konnektor energia megtakarítás

Bár rezsicsökkentő csodakütyük, vagy az ingyen energiát előállító hosszabbítós elosztó sem a szépségükkel hódítanak, viszont igen népszerűek:

Vélemény, hozzászólás?