Nyolc iskola fűthet az Erzsébet-utalvánnyal

Az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben lévő intézmények téli fűtésköltségének csökkentéséhez járul hozzá az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. által negyedik alkalommal meghirdetett brikettpályázat, amelyen 8 iskola nyert 100 tonnányi, érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült brikettet – tudatta a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal egyetértésben 2012 szeptemberében először kiírt brikettpályázaton 5 intézmény nyert, összesen 70 tonnányi brikettet. A 2013. szeptemberi és 2014. márciusi pályázattal 7-7 intézmény csökkenthette fűtésköltségét további 200 tonna brikettel.

Erzsébet-utalvány brikett

hirdetés

A 2014 októberében kiírt negyedik pályázatra, az összesen 100 tonna brikettre, 27 intézmény pályázott.

A támogatást 8 iskola nyerte el Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből: a Jálics Ernő Általános Iskola, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Mikei Tagiskolája, a Tokaji Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, a Fekete Borbála Általános Iskola Csere-erdő Általános Iskolája, a Nyírgelsei Kölcsey Ferenc Általános Iskola, a Sarkadi Általános Iskola Kötegyáni Tagintézménye, a Szemerei Általános Iskola, a Csökmői Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola.

A nyertes intézmények nemcsak a tüzelőanyagot kapják térítésmentesen, hanem annak szállítását és rakodását is az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. biztosítja. Az eddigi kiírásoknak köszönhetően a forgalmazó összesen 370 tonna brikettel támogatta az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben lévő intézményeket.

OPH