Nyomtasson legendás hajókat!

3D nyomtatás és oktatás egyre több szállal kapcsolódnak egymáshoz. A MakerBot is kiveszi a részét a két terület összekapcsolását célzó törekvésekből; online boltjában kedden tette közzé legújabb oktatási sorozatát.

A gyűjtemény történelmi jelentőségű hajók miniatűrjeiből áll, értelemszerűen mind az öt nyomtatható. Az egyik, Leif Eriksson, azaz Vörös Erik, viking felfedező Drakkarja ingyen tölthető le, a többinek 9,99 dollár darabja, de ha min az ötöt megvásároljuk, csak 24,99 dollárt kell fizetni.

MakerBot hajók 3D nyomtatásVörös Erik 1000 körül szállt vízre, ő volt az első európai, aki elérte a kontinentális Észak-Amerikát, egész pontosan a mai Új-Fundland területét.

hirdetés

Bartalomeu Dias San Cristovaoja arról híres, hogy a portugál tengerész ezzel a hajóval utazta körbe az afrikai kontinenst. Ő kerülte meg elsőként a Jóreménység-fokát (1487-88). A 15. században élt eunuch Cheng Ho admirálist a legzseniálisabb kínai hajósként tartja számon a történelem, a Bao Chuannal több expedíción vett részt, alaposan bejárva a Csendes- és az Indiai-óceánt.

MakerBot hajók 3D nyomtatásA Trinidad egyike volt a földet körbehajózó Magellán flottájának öt hajójából, csak a Victoria tért haza közülük. James Cook kapitány Endeavorja a geográfia tudományának tett felbecsülhetetlen szolgálatokat: keresztül-kasul, Tahititól Ausztráliáig és Új-Zélandig, Londontól az Antarktikáig járta be a világ tengereit, főként a Csendes-óceánt, de még a vad viharairól ismert Déli-óceánt is túlvészelte.

forrás: freedee.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?