Októberben tovább csökken a rezsi

Október 15-től ismét kisebb lesz a villany, a gáz és a távhő ára – derült ki az Országgyűlésben. Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős fideszes munkacsoport vezetője a Magyar Nemzetnek elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök kifejezett kérése volt, hogy a fűtési szezon kezdete előtt történjen meg az újabb, második körös lakossági díjcsökkentés.

kép: hunszabi/indafoto.hu

kép: hunszabi/indafoto.hu

hirdetés

A Ház egyébként tegnap kezdte meg a szennyvízszippantás és a kéményseprés díjának mérséklését célzó indítvány vitáját. „Ezzel a javaslattal válik teljes körűvé a kabinet első féléves rezsicsökkentési politikája, amelynek részeként januártól tíz százalékkal esett vissza a földgáz, a villamos energia, a távhő ára, július 1-jétől pedig a víz- és a csatornadíjak, a szemétszállítás, a PB-gáz, a szippantott szennyvíz és a kéményseprés díjai csökkennek” – mondta Németh Szilárd.

Az árcsökkenés Orbán Viktor szerint a céges fogyasztókra is kiterjedhet. Bár a fejlesztési tárca már dolgozik azon, hogy a rezsicsökkentésben érintettek körét bővítse, ennek részleteiről most nem sokat tudni. Kedvező hatásai a földgáz esetében ugyanakkor időlegesen elmaradhatnak, mivel a nem lakossági fogyasztók mindig július 1-jétől a következő év június 30-ig kötnek szerződést a szolgáltatókkal. Így ha ősszel számukra is csökkenne a tarifa, azt háromnegyed évig nem tudnák kihasználni.
OrientPress Hírügynökség