Rekord éve volt a Skodának

Rekordnagyságú, 708 millió eurós adózott nyereséggel zárta a tavalyi évet a Skoda Auto, amely a német Volkswagen konszern tagja. Éves szinten a nyereség 6,5 százalékkal emelkedett – közölte a Skoda menedzsmentje szerdai sajtóértekezletén.

Az autógyár forgalma éves szinten 6,2 százalékkal, 12,49 milliárd euróra emelkedett. A nyereség növekedéséhez a több eladott gépkocsi, a modellek jobb összetétele és a költségek optimalizálása járult hozzá a legnagyobb mértékben – jelentette ki Winfried Krause, a Skoda pénzügyeiért felelős menedzser.

Skoda rekord

hirdetés

Tavaly a Skoda rekordszámú, 1 055 500 személygépkocsit adott el, ami 1,8 százalékos növekedés. Nyugat-Európában 4,3 százalékkal nőttek az eladások, ami 430 900 autót jelent. A kínai piacon eladott 281 ezer autó 0,1 százalékos növekedést mutat. Az idei évben elsősorban a hétszemélyes új terepjáró modelljének a bemutatásától és értékesítésétől várnak sikereket.

A Skoda beruházásai – a kutatásra fordított összegek nélkül – tavaly 591 millió euróra rúgtak, ami éves szinten 15 százalékos visszaesés.

A Skoda Autó tavaly év végén 26 646 személynek adott munkát, az egy évvel korábbinál három százalékkal többnek.

energiaoldal.hu – MTI

Kapcsolódó cikkek
A dízelautók átalakítását sürgeti a német politika

Fokozódik a dízelbotrány miatt a gyártókra nehezedő politikai nyomás a német kormány és az autógyárak szerdai "dízelcsúcs" találkozója, a "Nationalen Elolvasom

Manipulált jelentés manipulált dízel Porschéról?

A német közúti közlekedési hatóság (KBA) több mint egy éve tud arról, hogy a Porsche a károsanyag-kibocsátási adatokat módosító szoftverrel Elolvasom

Megvan a Volkswagen ellenfele

Ki nem találná, ki az...

Vélemény, hozzászólás?