Rohan előre a Mol az energetikai cégek globális listáján

A 93. helyen végzett a Mol-csoport az idén a világ egyik meghatározó energetikai információszolgáltatója, a Platts 250-es listáján; a magyar olajcég az elmúlt évhez képest több mint 40 hellyel került előrébb a legjobbakat felsoroló globális energetikai vállalati rangsorban – tájékoztatta a Mol szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a Platts kedden hozta nyilvánosságra a teljesítményük alapján a legjobb 250 energetikai vállalatot összegyűjtő listát.

A Mol-csoport működési régióiban, azaz Európában, Közel-Keleten és Afrikában a 15. legjelentősebb integrált olaj- és gázipari vállalat, míg az összes vállalkozást tekintve a 33. a rangsorban ugyanebben a régióban.

hirdetés

kép: mol.hu

A Platts 2002 óta globális, régiós és iparági rangsort állít fel a vállalatok pénzügyi teljesítménye alapján. A Top 250-es lista mára a vállalatok világpiaci és gazdasági szerepének meghatározó szakmai rangsorává vált. A McGraw-Hill-csoport tagjaként működő hírügynökség eszközértékük, bevételük, hasznuk és megtérülés alapján vizsgálja a világ energiavállalatait. A rangsorban résztvevő 250 cég mindegyike minimum 4 milliárd dolláros eszközértékkel rendelkezik.

A Mol-csoport Közép-Európa egyik vezető nemzetközi integrált olaj- és gázipari vállalata, működése 40 országot érint Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK tagállamaiban. A Mol-csoportban 31 ezer munkavállaló dolgozik világszerte.

Vélemény, hozzászólás?