Szankcionálja a jogszabálysértő víz- és hulladékszállítási díjakat az MEKH

Nyolcvan víziközmű díjfelügyeleti eljárást indított a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) január óta, ezek közül 42 eljárás zárult eltiltó határozattal – tájékoztatta a hivatal az MTI-t.

Illusztráció. kép: w-art/indafoto.hu

Illusztráció. kép: w-art/indafoto.hu

hirdetés

A közlemény szerint az eltiltás az jelenti, hogy az MEKH megtiltja a jogszabálysértő díj további alkalmazását és kötelezi a szolgáltatót a jogszerű díj használatára, valamint a jogsértő díj alkalmazásából származó többletbevétel és kamatainak visszatérítésére a felhasználók részére. A 42 eltiltó határozat több mint 60 település víziközmű szolgáltatását érinti.

A hulladékszállítással kapcsolatban a hivatal a közeljövőben szintén indít majd díjfelügyeleti eljárást.

Az MEKH január óta működtet a rezsicsökkentéssel kapcsolatban ingyenesen hívható információs vonalat, amelyre eddig több mint 3400 kérdés érkezett. Az utóbbi időben egyre többen vannak azok, akik a januári rezsicsökkentéssel nem érintett termékek, szolgáltatások területén várható változások után érdeklődnek, illetve azok, akik a hulladékszállítás és az ivóvíz-szolgáltatás területén a szolgáltatók korábbi áremelésének mértéke miatt reklamálnak – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?