Szerdán nehéz napja lesz az áram- és gázszolgáltatóknak

A kormány szerdai ülésén tárgyalja, miként lehet valóban non-profittá tenni a közműszolgáltatásokat, hogyan kaphatnak újabb segítséget a fogyasztók – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár vasárnap Székkutason. Hozzátette: erre azért van szükség, mert a számlák továbbra sem átláthatók, a szolgáltatók még mindig igyekeznek manipulálni a fogyasztókat.

Lázár János. kép: kormany.hu

Lázár János. kép: kormany.hu

„Szerdán nehéz napja lesz az áram- és gázszolgáltatóknak” – közölte az államtitkár, hozzátéve, ekkor a kormány napirendre veszi a közműszolgáltatások ügyét, megvizsgálja, miként nyújtható újabb érdemi segítség az ország négymillió háztartásának.

„Úgy látszik nem tudjuk annyival csökkenteni a rezsit, hogy ne legyenek nyereségesek az energiaszolgáltatók” – mondta Lázár János, aki úgy látja, 25-30 százalékos tartós rezsicsökkentés hozhat érezhető eredményeket a lakosság számára.

hirdetés

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus a Székkutason megvalósuló mintegy 3 milliárd forintnyi fejlesztésről elmondta, az elmúlt két évtized legsikeresebb négy éve áll a falu mögött.

A rendszerváltás óta a község még nem kapott egyetlen kormánytól sem ekkora fejlesztési forrást – mutatott rá. Hozzátette: lakosságarányosan Székkutasra érkezett a legtöbb támogatás – a vállalkozások számára munkahelyek teremtésére, illetve az emberek életminőségének javítására – a környékbeli települések közül.

A faluban májusban elkezdődik a csatornázás, az 1,1 milliárd forintos fejlesztés 90 százalékát uniós és hazai támogatás fedezi. A községben nem lesz olyan közösségi szolgáltatás, amely ne újulna meg a következő időszakban – ígérte a politikus.

OrientPress Hírügynökség/MTI

Vélemény, hozzászólás?