Szörnyű dolog derült ki a kávéfőzőkről! 5 tipp a megelőzéshez

Újabb konyhai eszközről derítették ki, hogy koszosabb a vécéülőkénél. Ha ez így megy tovább, lassan kiderül, hogy a vécéülőke a legtisztább dolog a lakásban! Gyorsan adunk 5 tippet, hogyan hárítsuk el a veszélyt

Azt már eddig is tudtuk, hogy a konyhai vágódeszka, szivacs, törlőkendő, no meg a grillsütő és persze a fogkefe, a mobiltelefon és számítógép-billentyűzet koszosabb, mint a WC-ülőke.

Most azonban újabb szörnyű igazság került napvilágra! Az NSF International kutatása szerint a nyugaton elterjedt filteres kávéfőzők mintegy fele nagymértékben fertőzött penésszel és coliform baktériumokkal.

A kávéfőző (fajtától függetlenül) egy nedves környezet, ami kedvez a baktériumok szaporodásának. Ezekkel egyébként az emberi szervezet gond nélkül elbánik, de egy szintet túllépve már betegségeket okoznak.

A spórák elszaporodása nagyban függ a használat gyakoriságától, mert a gombák szeretik a nedves, nyugodt környezetet. Összességében elmondható, hogy érdemes a kávéfőzőket (fajtától és használattól függetlenül) 1-2 havonta ecetes vízzel gondosan vízkőteleníteni. Ez a kávé ízére is jó hatással lesz!

Akkor hát jöjjenek a tanácsok:

1. Töltse fel a kávéfőző víztartályát víz és ecet 50%-os keverékével. Egy üres szűrővel főzze le a tartályban található folyadék felét.

hirdetés

2. Kapcsolja ki a gépet és várjon 30 percet, majd főzze át a maradékot

3. Öblítse át a készüléket és egy új szűrővel főzzön át egy csésze tiszta vizet. Ezt még kétszer ismételje meg

4. Töltse meg a víztartályt meleg, szappanos vízzel. Rakjon bele egy kevés rizst is súrolószer gyanánt. Rázogassa a tartályt egy ideig, majd egy súrolószivaccsal távolítsa el a faláról a felpuhult trutyit. Alaposan öblítse át és törölje szárazra (lehetőleg ne baktériumos konyhai törlőkendővel…)

5. Törölje le a készüléket egy nedves ruhával. Ez, és az előző lépés minden nap

javasolt!

Ezután már csoroghat is a csíramentes és finom kávé…

Baktériummentes háztartást kívánunk mindenkinek!

energiaoldal.hu

Vélemény, hozzászólás?