Tarol az iPhone 6

Minden idők legjobb iPhone startja az idei. A két méretben érkező hatos modellből az első héten 10 millió példány kelt el úgy, hogy a világ nagy részén még nem is kapható

Az eddig iPhone jellegzetességnek számító, viszonylag kis méretű kijelző tradíciójával szakítva az Apple idén jóval nagyobb készüléket mutatott be. Ráadásul nem csak egy 4,7 col méretű új modell érkezett, hanem – ahogy korábban az iPad-nél – itt is kéttagúvá vált a kínálat, a tepsi méretű, 5,5 colos iPhone 6 Plus debütálásával.

iPhone 6 és 6 PlusÚgy tűnik a vásárlók közül sokan csak erre vártak, ugyanis az értékesítés első hetében mindössze 10 országban árult telefonokból 10 millió darab fogyott. Tehát valószínűleg érdemes volt az Android rendszerű telefonoknál már általánosan elterjedt, nagyobb méretű kijelzőket bevezetni.

Pedig a készülékek nem olcsók, legfapadosabb verzióikért is 200-250 000 forint feletti összeget kell leszurkolni. Ez tízmillió készülék esetén nagyságrendileg 2 500 000 000 000 forint…

hirdetés

iPhone 6Az új modelleket szeptember 19-e óta lehet kapni a 10 kiemelt országban. Szeptember 26-áig további 20 országban válik elérhetővé az iPhone 6 és iPhone 6 Plus, év végén pedig már 115 országban lehet megvásárolni az Apple új telefonjait. Feltéve, hogy a kínai gyárak lépést tudnak tartani a kereslettel.

iPhone 6 PlusA készülékek egyik legnagyobb újítása az iOS 8 operációs rendszerrel érkező Apple Pay fizetőrendszer, amely kiválthatja a mágnes- és chipkártyákat, ugyanis az azonosítás a Home gomb megnyomásával, ujjlenyomattal történik.

iPhone 6 Home gombKözben a készülék NFC chipen keresztül, közvetlen közelről, de vezeték nélkül kommunikál a POS terminállal. Ezzel az Apple egy újabb területet kíván meghódítani, ráadásul elég jó eséllyel.

energiaoldal.hu