Táska méretű, egykerekű jármű

Önmagát egyensúlyozó, elektromos egykerekű jelent meg a Hammacher Schlemmer katalógusban.

A giroszkópos jármű képes egyensúlyban tartani magát egykerekű létére, hasonlóan a kétkerekű Segwayhez. Az irányítás is hasonló módon, a pilóta súlypontjának áthelyezésével történik.

Self Balancing Electric Unicycle

A jármű nagy előnye ultrakompakt mérete. Szállításához egy Smart – nem túl tágas – csomagtartója is elég, a 26 kilogrammos tömeg pedig ha nem is pillesúly, de azért a többség megbirkózik vele.

Self Balancing Electric Unicycle-Smart

hirdetés

Mozgatásáról egy 500 wattos elektromos motor gondoskodik. Akár két órán át száguldhatunk vele 20 km/h sebességgel,  a lítium-ion akkumulátor töltése három órát vesz igénybe. Teherbírása 113 kg.

A feketeleves az ár, az egykerekűért ugyanis 2 700 dollárt (613 000 forint) kell leszurkolni, igaz ez még mindig töredéke egy Segway árának. A Self Balancing Electric Unicycle-re a  Hammacher Schlemmer élettartam-garanciát vállal, a szállítási idő 3-4 hét.

Ryno

Önegyensúlyozó egykerekűre számos koncepció napvilágot látott már, a Self Balancing Electric Unicycle megjelenése viszont a megvásárolható változatok dömpingjének előhírnöke lehet.

Vélemény, hozzászólás?