A GM és a Honda összefog a hidrogéncellás autókért

Ezen a héten jelentette be a General Motors és a Honda új partnerségét, aminek célja, hogy közösen fejlesszék a jövő üzemanyagcellás technológiáját és töltő-infrastruktúráját.

A két cég jelenleg vezető szerepet tölt be az üzemanyagcellák fejlesztésében, az együttműködés pedig segíthet a technológia elterjesztésében, a beszerzési árak leszorításában, valamint a fejlesztési folyamat felgyorsításában.

GM-Honda FuelCell

A hidrogénhajtás különösen környezetbarát és számos további előnnyel is rendelkezik, ezért évtizedek óta mozgatja az autógyárak fantáziáját. A gyakorlati megvalósítás azonban mindeddig komoly nehézségekbe ütközött, többek között a biztonságos tárolás területén.

hirdetés

A rendkívül tiszta üzem, a hagyományos meghajtáshoz hasonló hatótáv, valamint a kőolajtól való függőség csökkentésének kényszere azonban folyamatosan a felmerült problémák megoldására ösztönzi a gyártókat.

A Honda 2015-ben tervezi bevezetni az új generációs FCX Clarity nevű üzemanyagcellás járművét az Egyesült Államokban, Japánban és Európában.

Honda_FCX_Clarity

A GM-Honda együttműködés gyümölcseinek megjelenése pedig 2020-ra várható.

forrás: inhabitat.com