Teljesen leégett a Testnevelési Egyetem csarnoka

Kigyulladt a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten az Alkotás utcában csütörtök hajnalban – közölte a rendőrség a honlapján. A katasztrófavédelem arról tájékoztatott, hogy az épület teljes terjedelmében ég, a tűz a szomszédos épületre is átterjedt.

A 61-es villamos a Testnevelési Egyetem Alkotás utcai atlétikai csarnokában keletkezett tűz miatt nem közlekedett csütörtök reggel.

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

A csarnok öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet – közölte korábban Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.

A tűz átterjedt a szomszédos épületre is, annak azonban csak a homlokzata lángolt, és sikerült megakadályozni a nagyobb károkat – tette hozzá. Senki nem sérült meg.

hirdetés
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A közeli kollégiumot kétszázötven embernek kellett elhagynia a tűz miatt, de már ők is visszatérhetnek az épületbe.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Az Alkotás utca érintett szakasza a BAH csomópont felé vezető oldalon mindkét sávban, a Déli pályaudvar felé egy sávban járható – közölte az ORFK a honlapján.

energiaoldal.hu – MTI

 

Vélemény, hozzászólás?