Több mint félmilliárdos energetikai korszerűsítés Újpesten

Több mint félmilliárd forintból korszerűsítik az újpesti szakorvosi rendelőt, az épület egyebek mellett új nyílászárókat, fűtőtesteket és homlokzatszigetelést kap.

Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP), a IV. kerület polgármestere arról tájékoztatta kedden az MTI-t, hogy a 60 éves épület nagyon rossz állapotban van, azt évtizedekig elhanyagolták. Újpest önkormányzata tavaly februárban döntött úgy, hogy saját tulajdonba veszi a Görgey úti rendelőt, s felújítja.

kép: ujpest.hu

A kedden kezdődött energetikai korszerűsítésre mintegy 330 millió forintos uniós támogatást nyert el a kerület, ezt az önkormányzat további 200 millió forinttal egészítette ki.

A kerületvezető tájékoztatása szerint hetente egy szint belső munkálatait – ablakcseréket, fűtő- és világítótestek cseréit – fejezik be, ezzel párhuzamosan pedig folyamatosan végzik az épület homlokzatának szigetelését és festését.

hirdetés

A felújítási munkák november végére készülnek el teljesen – jelezte Wintermantel Zsolt, hozzátéve, hogy a rendelőintézet addig, ha nem is zavartalanul, de működni fog.

kép: ujpest.hu

Ismertette azt is, hogy összesen mintegy 2140 négyzetméternyi nyílászárót cserélnek ki korszerűre, s az ablakokon napsütés elleni védőfóliát is elhelyeznek, ami 20 százalékkal csökkenti az épület hőterhelését. Emellett 3700 négyzetméternyi falfelület újul meg, kicserélik a kazánokat és energiatakarékos klímarendszert alakítanak ki.

MTI

Vélemény, hozzászólás?