Többé nem merülhet le a Teslák akkuja

A megoldást nem egy forradalmian új akkumulátor, vagy levegőből áramot szippantó energiacella hozta el, hanem egy szoftverfrissítés…

Ennek megfelelően nem kell semmi forradalmira számítani, vagy mégis? Alapvetően arról van szó, hogy az autó az útvonal megtervezésénél figyelembe veszi, hol találhatók elektromos töltőállomások, de út közben is 30 másodpercenként felülvizsgálja az akkuk töltöttségét és az elérhető kutak helyzetét, de még az időjárási viszonyokat is aktívan figyeli.

Tesla Model S Supercharger

Így a Model S akár menet közben is áttervezi az útvonalat, ha váratlanul túl sok elektront pörköltünk el. Ráadásul arról is tud az autó, ha az egyik töltőállomás éppen foglalt és ezt is figyelembe veszi.

Tesla Model S belső

A 6.2-es veziószámú szoftverért nem kell senkinek a márkakereskedésbe fáradni, azt a következő hetekben 3G-s kapcsolaton keresztül fogja a gyár frissíteni. A Tesla nagyon büszke rá, hogy amíg a tulaj alszik, új fícsöröket töltenek a gépre és a tulajt másnap egy gyorsabb, biztonságosabb, okosabb autó várja.

hirdetés
Farmotoros?

Farmotoros?

A kútfigyelésen kívül számos egyéb fejlesztést is tartalmaz a frissítés, mint pl automatikus vészfék-asszisztens, vagy holttér-figyelő, tehát a Teslák újabb szolgáltatásokkal okosodnak rövid időn belül.

...nem.

…nem.

A Tesla nagy célja, hogy az autói önvezetők legyenek, ehhez pedig a frissítésekkel szépen lassan közelít.

Tesla töltőállomás lefedettség 2015-03-20

A Teslák egyébként eddig is kitűntek a konkurens villanyautók közül több mint 400 kilométeres hatótávjukkal, illetve ingyenes Supercharger-hálózatuk is drámai növekedést produkált az elmúlt években. A következő 12 hónapra pedig további terjeszkedést ígérnek az Egyesült Államok mellett Európában, Kínában, Japánban és Ausztrália déli részén.

energiaoldal.hu