Touchpad a ruhában (videó)

Csak végigsimítom diszkréten az ingujjam, és lekapcsolódik a villany. Megveregetem a farzsebem, és kikapcsol a zene, elnémul a fülhallgatóm. Ez nem mese, ez már a valóság.

A Google bejelentette legújabb ötletét, amelyet Jacquard projektnek kereszteltek el. A világ legnagyobb internetes szolgáltató cége összeállt ugyanis a Levi’s-el, hogy különböző ötletes technológiákat szőjenek bele a textilekbe, így alakítva át a ruhákat intelligens felületekké.

google-project-jacquard-touchpad_ruha_textil

A Google saját I / O konferenciáján mutatta be a „vezető fonalakat”, amelyek ötvözik a vékony, fémes vezetőket a természetes és szintetikus anyagokkal, mint amilyenek a pamut és a poliészter.

A kapott „vezető fonalak” elég erősek ahhoz, hogy bármilyen ipari szövőszéken meg lehessen dolgozni őket, és megkülönböztethetetlenek legyenek az általánosan használt fonalaktól.

hirdetés

A fonal szálai csatlakoznak a mikroszámítógépekhez – melyek olyan kicsik, mint egy gomb -, hogy reagáljanak az érintésre és a különböző gesztusokra. Ezeket az adatokat azután a mikroszámítógépek vezeték nélkül továbbítják más eszközökre – mint például egy mobiltelefon.

google-levis-touchpad_ruha_textil

A Google azt szeretné, ha a termelés nagyüzemben folyna, éppen ezért állt össze az egyik legnagyobb divatóriással, a Levi’s-el.


A Jacquard Projekt célja ennél távolabbra mutat, nemcsak ruhákba akarják az új technológiát felhasználni, hanem a mindennapi tárgyakban is, mint például a bútorokban, amelyeket szintén interaktív felületekként akarnak használni.

forrás: gepagy.blog.hu