Tüzet okozott egy elvágott gázvezeték Fonyódon

Egy elvágott gázvezeték tüzet okozott Fonyódon, amikor egy 84 éves helybeli férfi lakóházának udvarán, a falra felszerelt gázcső egy részét egy vágókorongos elektromos kisgéppel elvágta – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel hétfőn.

A férfi azért vágta el a gázcsövet, mert úgy gondolta, hogy a gázvezetéknek ez a szakasza már ki van iktatva a hálózatból, így nincs benne gáz – tájékoztatott a rendőrség a vasárnap késő délután történtekről.

Illusztráció. kép: csabus/indafoto.hu

hirdetés

A gázcső azonban még mindig használati állapotban volt, a benne lévő gáz az elektromos kisgép okozta szikra hatására belobbant, és meggyújtotta a háztetőt – áll a közleményben. A gyors beavatkozás következtében a tűz nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt. Az oltás idejére a járőrök az utcát lezárták, a házban élőket és a szomszéd házban tartózkodó három embert megkérték, hogy a biztonságuk érdekében átmenetileg hagyják el a területet.

Tekintettel arra, hogy a közveszély bekövetkezésének reális lehetősége fennállt, a rendőrség ismeretlen tettes ellen közveszélyokozás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított – írta közleményében a rendőrség.

Pálné Gergely Mónika, a rendőrség ügyeletes szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: azért ismeretlen tettes ellen indult eljárás, mert meg kell vizsgálni, hogy az idős férfi miért gondolhatta azt, hogy a vezeték ki van iktatva a hálózatból.

Vélemény, hozzászólás?