Új korszerűsítési pályázat társasházaknak

Ismét pályázatot írt ki az OTP Bank társasházak felújításának támogatására. Íme a részletek:

A pályázat célja

A társasház/lakásszövetkezetek szűkebb környezetének minőségi javítása, szépítése, rendezettebbé tétele, a közösségi élet kialakításának, fenntartásának támogatása, a lakóépületek és a lakók biztonságát szolgáló fejlesztések támogatása, és ezeken keresztül a közösségi kezdeményezések ösztönzése.

Illusztráció. kép: z_szekeres/indafoto.hu

Illusztráció. kép: z_szekeres/indafoto.hu

A pályázók köre

A pályázaton minden olyan társasház és lakásszövetkezet részt vehet, amely a pályázat benyújtásának időpontjában rendelkezik OTP Bank bankszámlaszerződéssel.

Azok a társasházak és lakásszövetkezetek, akik jelenleg még nem rendelkeznek az OTP Banknál bankszámlaszerződéssel, számlanyitási akciónk keretében most 6 havi számlavezetési díj elengedése mellett megtehetik * (részleteket lásd lentebb).

A pályázat tárgya

Az OTP Bank Nyrt. a pályázat céljainak megvalósulása érdekében pályázatot ír ki az OTP Banknál a pályázat benyújtásának időpontjában bankszámlaszerződéssel rendelkező társasházak és lakásszövetkezetek részére az alábbi kategóriákban.

Pályázati díj és kategóriák

A pályázati díj formája: vissza nem térítendő támogatás. Pályázatot a pályázati céloknak megfelelő feladatokra az alábbi kategóriákban lehet benyújtani:

Környezetvédelem

Közösségi használatú zöldterület kialakítása, felújítása; parkosítás, kertépítés, kertrendezés; belső udvar rendezése; folyosók/lépcsőházak/közös területek és helyiségek zöldesítése; virágládák kihelyezése; dísznövények, virágok ültetése; zöldtető felújítása; kerti berendezések felújítása, létesítése, valamint környezetvédelemmel, energiafelhasználás csökkentésével kapcsolatos beruházások támogatása: pl. szelektív hulladéktároló kialakítása; világítótestek, világítási rendszerek korszerűsítése, mozgásérzékelők kiépítése; fűtési és melegvíz-rendszerek korszerűsítése.

Közösségépítés

A társasház/lakásszövetkezet minden tagja által igénybe vehető, közös helyiség (klubszoba, edzőterem), közös használatú szabadtéri terület (kerti sütő-főző hely, pihenőhely, stb.), biciklitároló kialakítása, felújítása, berendezése. Továbbá gyermekek környezetének, életterének minőségi javítása; felnőtt szabadidős területek és gyermek játszóhelyek kialakítása, felújítása, EU-szabvány szerinti átalakítása; játszóhelyiség kialakítása, berendezése.

Életminőség-javítás

A társasház/lakásszövetkezet biztonságát és védelmét szolgáló fejlesztések támogatása: lépcsőház, lépcsők balesetmentesítése, lakóépület akadály-mentesítése; védelmet, biztonságot szolgáló berendezések kiépítése, felszerelése, korszerűsítése.

Díjazás kategóriánként

első díj: 1.400.000 Ft (bruttó támogatási összeg)
második díj: 800.000 Ft (bruttó támogatási összeg)
harmadik díj: 400.000 Ft (bruttó támogatási összeg)

Garantált ajándék

Az OTP Bank az első 500 teljes körű pályázati anyagot benyújtónak a „Társasházi Háztartás” (THT) című szaklap 1 éves előfizetését adja ajándékba, mely előfizetésenként 10 lapszámot és a THT Sarokház Klubjának 3 konferenciáján való ingyenes részvételt biztosít.

A részvétel feltételei

A benyújtott pályázat kizárólag olyan épületre, közös tulajdonú épületrészekre, építményekre, illetve a hozzájuk tartozó földrészletre, valamint nem lakás céljára szolgáló helyiségekre vonatkozhat, olyan társasházi/lakásszövetkezeti épületben, amely társasház/lakásszövetkezet rendelkezik OTP Bank bankszámlaszerződéssel.

A pályázatot a társasház/lakásszövetkezet törvényes képviselője, megbízottja nyújthatja be. Nyertes pályázóknál a kiíró ezt jogosult ellenőrizni.

hirdetés

Pályázni csak a pályázati kiírást követően elkezdett, még meg nem valósított felújítási/beruházási tervekkel lehet, már elkészült projektekkel nem.

A pályázattal benyújtott terv teljes egészében finanszírozható a pályázati díjból.

A benyújtott pályázatban leírt felújítás/beruházás megvalósításának költsége eléri az OTP Társasházi Pályázat által elnyerhető harmadik díj összegét.

Csatolandó dokumentumok

Az érvényes pályázatnak kötelezően tartalmaznia kell:

  • a hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapot, (amely elektronikus formában a www.hazforum.hu weboldal „OTP Társasházi Pályázat” menüpontjában tölthető le), rajta külön feltüntetvea pályázó társasház/lakásszövetkezet adatait, a képviseletét ellátó magánszemély/cég adatait, illetve a pályázati kapcsolattartó adatait (amennyiben azok eltérnek a közös képviselő adataitól) – lásd még az adatlap I-III. pontjait,
  • a pályázati kategória megjelölését (lásd adatlap IV. pontja „Pályázat tárgya”), valamint
  • a pályázati költségvetést és az esetleges pályázati forráson kívüli költségeket (lásd adatlap IV. pontja „Költségvetés”), legfeljebb fél oldal terjedelemben,
  • a megvalósítás időbeli ütemtervét (lásd adatlap V. pontja „Ütemezés”), legfeljebb fél oldal terjedelemben,
  • a pályázat keretében megvalósítandó munka részletes leírását (lásd a pályázati adatlap VI. pontját „A pályázat ismertetése”), legfeljebb 2 oldal terjedelemben,
  • legalább 3 db színes fotót (elektronikus formátumban) a jelenlegi állapotról, amely a megvalósítás konkrét helyszínét mutatja be (a képeket a kitöltött adatlappal együtt a www.hazforum.hu weboldalon lehet feltölteni),
  • amennyiben van, tervrajzot vagy látványtervet (Nem szükséges műszaki dokumentáció, de egyértelműen tükrözze a terv lényegét).

A pályázatot itt lehet benyújtani.

Csak géppel (pl. szövegszerkesztő programmal, írógéppel) kitöltött pályázati adatlapot tudunk elfogadni!

Pályázat benyújtása

A pályázatot a megadott határidőig, és csak online úton – a www.hazforum.hu weboldal „OTP Társasházi Pályázat” menüpontja alatt – itt lehet benyújtani.

A pályázatok beküldési határideje: 2015. június 30.

A késve vagy hiányosan leadott, valamint a nem a pályázati célnak megfelelő pályázat érvénytelen.

Értékelés

Az értékelést szakmai zsűri végzi.

A pályázattal kapcsolatos további tájékoztatás az OTP Bank fiókjaiban és a www.hazforum.hu weboldalon érhető el. A pályázattal kapcsolatos dokumentumok letölthetők a www.hazforum.hu honlapról.

A pályázati kiírás pdf-dokumentumként itt tölthető le.

A pályázati adatlap (szerkeszthető Word-dokumentumban) itt tölthető le.

Az elkészült pályázatot itt lehet feltölteni.

2015. március 16.

Üdvözlettel:

OTP Bank Nyrt.

 

Kapcsolódó cikkek
Több mint egymillió társasházi lakás vár felújításra

Tartósan lelassult a hazai társasházi és szövetkezeti lakásállomány megújulása az új építkezések visszaesése és stagnálása miatt, miközben a meglévő lakásoknak Elolvasom

Panel rezsicsökkentés jöhet

A panelházakban lakók rezsiköltségének tényleges csökkentéséért megfogalmazott javaslatait adta át a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának Kothencz János, a Fidesz-KDNP és Elolvasom

Egyes társasházak szeptember után is vásárolhatnak hagyományos gázkazánt

Egy uniós rendelet alapján szeptember 26-tól csak kondenzációs gázkazánokat lehet forgalomba hozni, a rendeletben biztosított kivétel szerint azonban a gyűjtőkéménnyel Elolvasom

Felpörgetheti a megújulókat az Otthon Melege

Az elhalasztott korszerűsítési beruházások megkezdésére ösztönzi a hazai társasházakat az Otthon Melege energetikai pályázat idei alprogramja. Az ágazatban tapasztalható, válságot Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?