Vízcsöpögés? Otthon lesz a felmentő sereg!

Gyakran tapasztalhatjuk, hogy ha a csövek nincsenek megfelelően rögzítve, mozognak és ez kellemetlen, bosszantó vízcsöpögéshez vezethet. Szabaduljunk meg a zavaró problémától egyedül!

Ülünk a szobában a csendben, pihenünk vagy éppen olvasnánk valamit, amikor megüti a fülünket a bosszantó zaj: valahol csöpög a csap. A vízcseppek lecsöppenésének kellemetlen egymásutánja egyre zavaróbbá válik. Bizony, ezzel tenni kell valamit!

Csöpög_csap_gif

Nem kell azonban feltétlenül a szerelőt hívnunk. Magunk is meg tudunk birkózni a problémával, ha van egy-két alapvető szerszámunk és beszerzünk egy vízszelepet.

Amikor ugyanis a csövek nincsenek megfelelően rögzítve, ez gyakran jár azzal, hogy mozognak és vízcsöpögést produkálnak.

hirdetés

Szükségünk lesz a dolog orvoslásához egy 20 mm-15 mm átmérőjű víz szelepre. Nézzük meg, hogy csak a hideg, csak a meleg vagy esetleg mindkét csappal kell-e foglalkoznunk.  Egyszerre csak az egyikkel törődjünk persze.

Ha nem mosdó vagy kád felett van az a csap (mert például a mosógépé), akkor legyünk felkészültek: tegyünk egy kellően nagy vödröt alá, hogy a még tömlőben levő víznek, mely a mosógépbe csatlakozik, legyen hová lecsöpögnie.

  • A csapot elzárt állapotban szereljük. Vegyük ki a tömlőt a mosógépből és ha lehetséges, tartsuk meg a csap szintjén, ne lógassuk.
  • Vegyük elő a vízszelepet. Mivel belül van gumi bélése, vízvezeték-szerelő szalagra nincs szüksége az illeszkedéshez. Húzzuk a helyére és erősítsük meg állítható csavarkulccsal.
  • Szükség esetén (mosógépnél) a tömlőt is lecserélhetjük egy újra.
  • A biztonsági vízszelep azért működőképes, mert olyan mechanizmust tartalmaz, mely egy lengéscsillapítóhoz hasonló – elnyeli a kezdeti vizet, még mielőtt a vízáram normális folyásnak indulna.
  • Felszerelésével és megerősítésével könnyen orvosolhatjuk a csöpögő csap problémáját és nyugodtan folytathatjuk az éppen végzett tevékenységünket!

forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó cikkek
Minden javítható!

Kreatív nemzet vagyunk. Ennek még a gyártók azon igyekezete sem szabhat határt, hogy egyre nehezebben szerelhetővé teszik készülékeiket. Az alábbi, Elolvasom

Az otthoni restaurálást tanítják egy tanfolyamon Győrben

Hogyan (ne) restauráljunk otthon címmel négyrészes sorozat indul a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban. A program a restaurálás Elolvasom

Faragasztás tippek

A fából készült tárgyak bútorok gyakran megmenthetők ragasztással, de van néhány dolog, amire jó figyelni! Ha már ragasztott fakötéseket ragasztunk Elolvasom

7 tipp, hogyan spóroljunk anélkül, hogy észrevennénk

Habár a nyár még messze van, nem árt már most elkezdeni félre rakni egy kis pénzt a vakációra, ha nem Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?