Újabb elektromos autó bukott meg?

A GM egy nálunk kevésbé ismert modellt is készített a Chevrolet Volt alapjain. Az enyhén szólva nem túl sikeres Opel Ampera mellett a Chevrolet ELR sem a várakozásoknak megfelelően teljesít.

A koncepció itt némileg más volt. Amíg az Ampera és a Volt nagyjából ugyanaz az autó, a Chevrolet ELR egyrészt a márkához illően luxusautós kivitelű, emellett csupán kétajtós, tehát inkább sportos, mint családias.

2014-Cadillac-ELRAz autó árát is prémium szinten szabták meg, 75,995 dollárt kért érte a GM.

hirdetés

2014-Cadillac-ELR-belsőMivel ez az ár jóval meghaladja az egyetlen komoly konkurens a Tesla Model S árát, miközben helykínálatban, teljesítményben (207 LE), végsebességben (161 km/h) és – elektromos – hatótávban (56 km) az ELR messze elmarad mögötte, a Chevrolet jelentősen csökkentette az eladási árat, így jelenleg 67,500 dollárért kapható.

2014-Cadillac-ELR-motortérA vásárlások azonban nem lódultak meg, a kezdeti kétezer darabos szériából idáig mindössze 578-at sikerült eladni, 1400 még mindig várja gazdáját.

2014-Cadillac-ELR elektromos autó, villanyautóEnnek ellenére a General Motors nem feltétlenül mond le a modellről, elképzelhető, hogy a jövőre érkező új Volttal együtt az ELR utódja is elkészül.

energiaoldal.hu