Újabb vihar okozott áramszünetet az Egyesült Államok északkeleti államaiban

Alig másfél héttel a Sandy poszttrópusi ciklon pusztítása után újabb vihar, ezúttal egy úgynevezett nor’eastern okozott áramszünetet csütörtökre virradóra az Egyesült Államok északkeleti államaiban.

Erős, 120 kilométeres sebességet is elérő széllökések voltak, New York, New Jersey, Connecticut és Rhode Island államban helyenként 30-60 centiméter hó is esett. A felázott talajból fák és villanyoszlopok dőltek ki.

Miközben még mindig százezrekben mérhető azoknak a háztartásoknak a száma, amelyekben nem sikerült helyreállítani az áramellátást a Sandy után, csütörtökre otthonok újabb tízezrei borultak sötétbe.

New Jersey államban 390 ezer fogyasztónál nincs áram, akik közül 160 ezer esetében az új vihar szakította meg a szolgáltatást. Long Islanden 300 ezren várják a villany visszakapcsolását, közülük 15 ezren az újabb károsultak közé tartoznak. New York környékén újabb 55 ezerrel 70 ezerre emelkedett a bajba jutott fogyasztók száma.

hirdetés

Chris Christie New Jersey-i kormányzó és Michael Bloomberg New York-i polgármester még kedden figyelmeztetett a közelgő természeti csapásra.

A nor’estern New Hampshire és Maine állam irányába haladt tovább, ahol szintén havazás várható.

Az amerikai katasztrófaelhárítás (FEMA) szerint New York és New Jersey államban az elmúlt napok viharainak következtében 95 ezren váltak hajléktalanná.

MTI

Vélemény, hozzászólás?