Újabb vihar okozott áramszünetet az Egyesült Államok északkeleti államaiban

Alig másfél héttel a Sandy poszttrópusi ciklon pusztítása után újabb vihar, ezúttal egy úgynevezett nor’eastern okozott áramszünetet csütörtökre virradóra az Egyesült Államok északkeleti államaiban.

Erős, 120 kilométeres sebességet is elérő széllökések voltak, New York, New Jersey, Connecticut és Rhode Island államban helyenként 30-60 centiméter hó is esett. A felázott talajból fák és villanyoszlopok dőltek ki.

Miközben még mindig százezrekben mérhető azoknak a háztartásoknak a száma, amelyekben nem sikerült helyreállítani az áramellátást a Sandy után, csütörtökre otthonok újabb tízezrei borultak sötétbe.

New Jersey államban 390 ezer fogyasztónál nincs áram, akik közül 160 ezer esetében az új vihar szakította meg a szolgáltatást. Long Islanden 300 ezren várják a villany visszakapcsolását, közülük 15 ezren az újabb károsultak közé tartoznak. New York környékén újabb 55 ezerrel 70 ezerre emelkedett a bajba jutott fogyasztók száma.

hirdetés

Chris Christie New Jersey-i kormányzó és Michael Bloomberg New York-i polgármester még kedden figyelmeztetett a közelgő természeti csapásra.

A nor’estern New Hampshire és Maine állam irányába haladt tovább, ahol szintén havazás várható.

Az amerikai katasztrófaelhárítás (FEMA) szerint New York és New Jersey államban az elmúlt napok viharainak következtében 95 ezren váltak hajléktalanná.

MTI

Kapcsolódó cikkek
124 éve van villanyvilágítás Mátészalkán és New Yorkban

Mátészalka volt az első magyar település 124 évvel ezelőtt, ahol a villanyvilágítás közszolgáltatáskén megjelent: a jeles évforduló jegyében rendezik meg Elolvasom

A Sandy hurrikán az energiaellátásra is lesújtott

Tíz államban és az amerikai fővárosban összesen 7,5 millió ember áramellátását szakította meg helyi idő szerint kedd reggelig a poszttrópusi Elolvasom

Leépíttetné a hatósági energiárakat az EU

Az egységes energiapiac kiteljesítését szorgalmazza az Európai Bizottság - jelentette be Günther Oettinger energiapolitikáért felelős biztos csütörtökön. Magyarországnak a Bizottság Elolvasom

Japánban 41 ezer háztartás maradt áram nélkül viharok miatt

Negyvenegyezer háztartás maradt áram nélkül hó- és szélviharok miatt Japán legészakibb szigetén, Hokkaidón kedden - közölte a helyi áramszolgáltató cég Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?