Útnak indították Budapestre az első felújított metrószerelvényt Oroszországból

Befejezte a budapesti 3-as metró első szerelvényének felújítását az orosz Metrovagonmas. A hat vagont útnak indították Budapestre.

Az orosz cég honlapján szerdán megjelent tájékoztatás szerint a felújítás után jelentősen növekedett a szerelvény megbízhatósága, könnyebbé vált a karbantartása, csökkent az energiafogyasztása. A szerelvény kényelmesebbé és esztétikusabbá vált, javultak a metróvezetők munkafeltételei. Teljesen felújították a vagonok utasterét, a vezetőfülkét és a műszerfalat, valamint korszerűsítették a vezérlő, a videomegfigyelő és a biztonsági rendszert.

kép: metrowagonmash.ru

kép: metrowagonmash.ru

A BKV és a Metrovagonmas tavaly augusztusban írta alá a budapesti 3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáról szóló szerződést.

Az orosz cég 219,1 millió euróért végzi el a 37 – egyenként hat kocsiból álló – szerelvény felújítását. A járművek garantált élettartama 25 év.

hirdetés

A budapesti közlekedési társaság 2014 novemberében írt ki tendert a 3-as metró vagonjainak felújítására.

A tavaly július 8-án kihirdetett döntést, miszerint a Metrovagonmas nyerte meg a pályázatot, az érvénytelen ajánlat miatt kizárt Skinest Rail észtországi cég megtámadta.

kép: skinest.com.ua

kép: skinest.com.ua

A Közbeszerzési Döntőbizottság azonban engedélyezte a szerződés megkötését.

energiaoldal.hu – MTI

Vélemény, hozzászólás?