Üzemanyag és hajtómű nélkül emelkedett fel a Boeing!

Sajnos nem egy tudományos szenzációról számolhatunk be, de az eset mégis felettébb érdekes.

Szokatlan jelenséget vett filmre a kaliforniai Mojave repülőgéptemetőjének kamerája: a 110 kilométer per órás széllökések hatására métereket emelkedett egy halálra ítélt 747-es Boeing orra. Kis képzelőerővel úgy tűnhet, hogy menekülni próbált a szétszerelését váró repülő, azonban a tudomány ennél jóval lelketlenebb.

hirdetés

A hajtóműveitől megszabadított, üres kerozintankokkal, és valószínűleg szerencsés állású fékszárnyakkal és magassági kormánnyal parkoló, és így faroknehézzé vált repülő nem csinált mást, mint amire tervezték: a megfelelő fizikai hatások következtében emelkedni kezdett.

A videón az is látszik, hogy a függőleges vezérsíkon elhelyezett oldalkormány kitérése miatt a repülő kicsit még balra is eltáncol, mielőtt méltóságteljesen visszaereszkedne a földre.

A videót eredetileg feltöltő felhasználó elmondása alapján a szélvihar később sem hagyta nyugodni a 747-est: másnap eredeti helyzetéhez képest 45 fokkal elfordulva találtak rá, és a 29-i állapot szerint a repülő a fenekére ült, és úgy is maradt.

forrás: index.hu

Vélemény, hozzászólás?