Veszélyesek az iPhone-os hőkamerák? (videó)

Elvileg az energiatakarékosságban segíthetnek (és persze szórakoztatóak) az iPhone okostelefonokhoz fejlesztett kisméretű hőkamerák, de egy, a 9gag TV-n megjelent videó alapján ezek az eszközök nevetségesen egyszerűvé teszik a PIN-kódok ellopását.

Az Appleblog számolt be a videóról, amely bemutatja, hogy a hőkamerákkal mennyire egyszerű egy PIN-kód ellopása. A billentyűkön ugyanis egy ideig még „láthatók” az ujjak nyomai, ahogyan azok átvették a kéz magasabb hőmérsékletét. Ráadásul ez alapján még a megnyomásuk sorrendje is megállapítható.

hirdetés

FLIR ONE iPhone 5 5S hőkamera tok házilag, csináld magad, hőkamerás vizsgálatPersze hőkamerák eddig is léteztek de a különbség az, hogy ezek az új kiegészítők (erről mi is írtunk már az energiaoldal.hu-n) töredékébe kerülnek a hagyományos hőkameráknak, a méretük is sokkal kisebb, ráadásul egy mobiltelefonra pattintva alig felismerhetők.

A pénztárnál soron következőként feltűnés nélkül begyűjthetők velük a kódok.

iPhone hőkamera ATM, PIN-kódAki ezután automatából pénzt vesz fel, bankkártyával fizet, vagy nyomógombos beléptetőt használ, innentől kezdve jobb ha ügyel rá, hogy ne hagyjon maga után hőnyomokat, vagy ha igen, azokat a tolvajokat megtévesztő módon tegye. Ennek mikéntjére is ad tippet a videó.

Vélemény, hozzászólás?