Villám csapott egy családi házba Törökbálinton

Többórás munkával péntekre virradó éjszaka a tűzoltók eloltották azt a tüzet, amely egy törökbálinti családi ház tetőszerkezetében keletkezett, feltehetően villámcsapás miatt – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Spitz Alexandra elmondta, hogy a Kerekdomb utcai 250 négyzetméteres, háromszintes családi ház tetőszerkezete teljesen leégett, de a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat. Az érdi, a törökbálinti és a fővárosi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, vízhiány miatt vízszállító járművekre is szükség volt a tűz oltásához. Jelenleg már az utómunkálatok zajlanak, ezek körülbelül másfél óráig tartanak majd.

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

hirdetés

A szóvivő – pontosítva korábbi közlését – elmondta, hogy a házban ketten tartózkodtak, amikor kigyulladt a tető, de nem sérültek meg.

A vízhasználat miatt viszont olyan károk keletkeztek a házban, hogy nem biztos, hogy visszatérhetnek majd éjszakára a lakók.

Spitz Alexandra elmondta azt is, hogy a polgármester és az érdi katasztrófavédelmi kirendeltségvezető is a helyszínen van, és ha szükség van rá, gondoskodnak arról, hogy a lakókat ideiglenesen máshol helyezzék el.

Vélemény, hozzászólás?