WakaWaka: modern petróleumlámpa

Szinte hihetetlen hogy 2012-t írunk, mégis számtalan ember él a világon akiknek nincs stabil vagy biztonságos fényforrás az otthonában, vagy az iskolában, ahová a gyerekeik járnak.

A világ „elnyomott” régióiban mint, Afrikai is, a szegények kerozin lámpákat kell hogy használjanak éjszakai világítás gyanánt, ami tűz és robbanás veszélyes, és akkor még nem beszéltünk a mérgező gázokról, és füstről amelyek fulladást okozhatnak.

A legkézenfekvőbb megoldás az olcsó, elérhető napaenergia világítás. A legújabb fejlesztés ezen a téren a WakaWaka napenergia LED-es lámpa koncepció, amely elfér egy szódás üvegen is.

hirdetés

Sok hasonló LED-es megoldás létezik már, ám az eddigi koncepciókkal szemben a WakaWaka LED napenergia lámpa piaci ára a legalacsonyabb, csupán 10 dollár, amely megfelel egy 2-3 hónapra elég toxikus kerozin üzemanyag árának. Ellentétben a vetélytársakkal a WakaWaka Promises egy feltöltéssel 16órányi fény leadására képes. A többiek csupán 12órás világításra képesek, de vannak olyan modellek amik még ennyire sem, csupán 4-6 óra a felhasználható idejük.

A könnyű lámpa fel van szerelve egy cserélhető akkumulátorral, így napi rendszerességgel használhatják. A WakaWaka projekt több napenergiás LED lámpád adományozott kenyai iskolák számára, ahol eleve problémás a világítást megoldani.

 

forrás: tesztpad.hu