Yeti 150: napelemes házi energiaközpont vészhelyzetekre (videó)

Úgy tűnik az elmúlt évek természeti katasztrófái iparági tényezővé nőtték ki magukat. Egyre több cég kínál megoldásokat cunami, vagy földrengés idején bekövetkező áramkimaradások esetére

Már az elmúlt évben is számos eszköz jelent meg, amivel az áramszolgáltatás kimaradása esetnén némi fényt lehet előállítani, vagy életet lehelni a lemerült okostelefonokba.

A Goal Zero új szerkezetével ennél jóval többre vállalkozik. Felismerték, hogy egy tartós áramkimaradás esetén nagyon nehéz egy háztartás teljes energiaellátásába életet lehelni, de ilyen helyzetben erre nem is feltétlenül van szükség.

Elég egy mini energiaközpontot létrehozni, ami önmagában képes a legkülönfélébb eszközöket kiszolgálni, mindezt gyors és mobil módon úgy, hogy a felhasználó dönti el, mik  a legfontosabb területek.

A Las Vegas-i CES kiállításon bemutatott Yeti 150 éppen erre képes. A plug-and-play generátort vészhelyzetekre tervezték, de jó szolgálatot tehet kempingezés, túrázás esetén, vagy más árammentes szituációkban.

 

A kompakt kivitelű 5,4 kilogrammos készülék egy 150Wh kapacitású AGM ólom-sav akkumulátorban tárolja az energiát és különböző eszközöket csatlakoztathatunk hozzá.

hirdetés

Egyenáramú 12V-os szivargyújtó aljzatot, 6 milliméteres csatlakozót és 110 voltos hálózati aljzatot is használhatunk. Természetesen nem felejtkeztek el az USB eszközökről sem. Ennyiféle csatlakozóval a felhasználás lehetősége szinte végtelen.

A feltöltést a NOMAD 13 napelemmel végezhetjük, a teljes feltöltéshez  5-10 órára van szükség időjárástól függően. Ha hálózati áramhoz jutunk a töltést onnan is elvégezhetjük 4 óra alatt. Ezen kívül lehetőségünk van töltésre autó, vagy teherautó akkumulátoráról is.

A teljesen feltöltött Yeti 150 a következőre képes: világítás: 50 óra, okostelefon töltés: 15x, tablet töltés: 6x, laptop töltés: 2x

A mobil energiaközpont év közben érkezik 400 dollár körüli áron.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?