Mennyi víz megy el egy zuhanyozásra?

A Waterpebble, avagy vízkavics egy olyan kis kavics alakú eszköz, amellyel meg tudod mérni, hogy mennyi víz folyik le a lefolyódon zuhanyozás közben.
Eléggé egyszerű a használata. Nincs más dolgod, mint “odatapasztani” a lefolyó mellé és megméri, hogy mennyi víz folyik át rajta. Azért készült, hogy esetlegesen csökkenteni tudjuk a vízfogyasztásunkat, melyet zuhanyzás során használunk el.
Úgy tud nekünk segíteni ebben, hogy az első alkalommal rajta átfolyó mennyiségű vizet és a zuhanyzás időtartamát megjegyzi, majd a következő alkalommal figyelmeztet minket a beleépített LED-ek segítségével.
hirdetés
Amikor elkezdesz zuhanyozni, zölden világít, félúton már borostyán színűre vált, majd amikor elérted az előző alkalommal elhasznált víz mennyiséget, akkor pirosan kezd el világítani, így tudhatjuk, hogy ez alkalommal több, vagy kevesebb vizet használtunk-e el zuhanyzás során. Igazán hatékonyan taníthat meg minket a környezetbarátabb zuhanyozásra.
Szerintünk nagyon hasznos kis találmány. Elérhető a www.waterpebble.com -on. Ára pedig £8.99, tehát kb. 3100-3200 forintért beszerezhető.
forrás: eco-mode.hu

Vélemény, hozzászólás?