1-literes benzinmotorral frissült a Volkswagen Caddy – ők is megőrültek?

Amikor a Ford tavaly bejelentette az új Transit Connect áru-/utasszállító családhoz a márka 1-literes, háromhengeres turbómotorját, az egész szakma megdöbbent. Értjük mi, hogy alacsony nyomaték és papíron kellemet karakterisztika, de valljuk be őszintén, egy ilyen kaliberű autómodellhez úgy passzol egy literes benzines, akárcsak tehénhez a gatya.

vw_caddy_2015_5

És most megérkezett a második hidegzuhany: a Volkswagen most jelentette be a hasonló kategóriában versengő Caddy típuscsalád ráncfelvarrását, a frissítés egyik legnagyobb újdonsága pedig épp egy 1-literes, háromhengeres turbós benzinmotor. Ezek is megőrültek?

vw_caddy_2015_1

Persze a puding próbája az evés, de mi teljesen objektíven, bármiféle negatív előérzet nélkül kíváncsiak vagyunk arra, hogy miként birkózik meg az új literes egység mondjuk egy akár a családdal és csomagjaival, akár egy áruval jócskán telepakolt Caddyvel. A 102 lóerős csúcsteljesítmény különben nem hangzik rosszul, de a valóságban szerintünk némileg árnyaltabb lesz a kép.

vw_caddy_2015_3

hirdetés

A következő lépcső egy 1,2 literes, immár négyhengeres turbós benzines, ami furcsa mód 18 lóerővel gyengébb a literesnél, 84 tagú ménest biztosítva, de szerintünk mégis okosabb választás az 1.2 TSI a Caddy-hez – persze nem kérdés, hogy ha már mindenképp benzinmotor, akkor a 125 lóerős 1.4 TSI-vel járhatunk a legjobban. Mint ahogy az sem, hogy egy ilyen modellhez igazából dízelmotor való.

Dízelből rögtön négyfélét is kínál a Volkswagen, 1,6 illetve 2-literes hengerűrtartalommal és 75-150 lóerő közötti teljesítménnyel – utóbbi bármilyen terhelés esetén vígan cipeli a praktikus dobozost.

vw_caddy_2015_2

A némileg átalakított motorkínálat mellé frissebb arculatot kapott a Caddy: főleg elölről könnyen felismerhető a ráncfelvarrás utáni, 2015-ös modellévű verzió, de azért az autó hátulnézete is modernebb, utasteréhez hasonlóan. Az új ruha mellett friss extrákat is kérhetnek a leendő vásárlók, például a márka újabb generációs, érintőképernyős multimédiás/navigációs rendszereit.

vw_caddy_2015_4

A Caddy természetesen továbbra is rendelhető mind haszongépjárműként, mind pedig kulturált családi modellként, a rendelkezésre álló változatok száma pedig szinte végtelen. A frissített típussal első ízben a márciusi Genfi Autószalonon találkozhatunk élőben, a forgalmazás pedig nem sokkal később hazánkban is megkezdődik. Az árazás tekintetében vélhetően nem kell érezhető változással számolnunk.

forrás: autopult.hu