A szoftverhibák javítása után indulhat a MOL BuBi

A szoftverhibák javítása után indulhat el Budapesten a közösségi kerékpáros rendszer, a MOL BuBi  – közölte a BKK az MTI-vel, de konkrét időpontot nem jelölt meg.

Mint írták, a rendszer átadás előtti állapotban van, jelenleg az egyedi szoftverek végleges illesztését, finomhangolását végzik, amelyek kiküszöbölik a még fennálló egyes szoftveres hibákat. Ezt követően mintegy ezer toborzott felhasználóval nyilvános próbaüzem kezdődik, ez után adhatják át a közösségi kerékpáros rendszert.

kép: bkk.hu/bubi/

kép: bkk.hu/bubi/

Hangsúlyozzák: a rendszer belső tesztje továbbra is folytatódik, amely a MOL BuBi kerékpárok utcai jelenléte nélkül aligha lenne lehetséges.

Közölték azt is: visszautasítják az MSZP azon vádját, amely arra enged következtetni, hogy a kerékpárok kihelyezésének bármi köze lett volna az április 6-ai parlamenti választáshoz.

hirdetés

Az MSZP csütörtökön sajtótájékoztatón tudakolta a rendszer indulásának időpontját a fővárosi városvezetéstől. Tüttő Kata, az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje, a párt fővárosi frakcióvezető-helyettese emlékeztetett arra, hogy a kölcsönözhető biciklik már egy hónapja kint vannak a fővárosi gyűjtőállomásokon, de azóta sem lehet őket használni. Arra vigyázott a városvezetés, hogy úgy mint a Várkert Bazár esetében, ezek a biciklik kikerüljenek még április 6-a, a választás előtt – közölte a politikus.

A MOL Bubi közbringarendszer 76 gyűjtőállomásból és 1100 kerékpárból áll, Éves és féléves bérlettel, vagy 24 órás, 72 órás és 7 napos jeggyel lehet majd igénybe venni a hét minden napján, 0–24 óráig.

kép: Bubi facebook oldal

kép: Bubi facebook oldal

A gyűjtőállomásokat ezen a térképen tekinthetjük meg. További információk a Bubi facebook oldalán.

Vélemény, hozzászólás?