A tavalyinál többen csatlakoztak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A tavalyinál négyszer több magyarországi résztvevő csatlakozott ebben az évben a november 16-24. között zajló Európai Hulladékcsökkentési Héthez, eddig összesen 29 kisebb-nagyobb közösség, óvoda, iskola, önkormányzati hivatal, egyesület és cég, valamint számos magánszemély vesz részt a programban – tájékoztatta az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) az MTI-t.

A jelentkezők az akció keretében egy vagy több napon is megvalósítják az általuk választott hulladékcsökkentési programot. A csatlakozóknak nem versenyezniük kell egymással, hanem kreatív ötleteket kell kitalálni és azt követhető példaként bemutatni.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

A közlemény szerint az Európai Hulladékcsökkentési Hetet (EWWR) ötödik alkalommal szervezik meg az Európai Bizottság LIFE+ programja támogatásával. Az akcióban összesen 32 ország vesz részt, Magyarország másodszor csatlakozott a kezdeményezéshez, amit szervezőként az OHÜ koordinál.

hirdetés

A program célja egy héten át ráirányítani a figyelmet arra, hogyan lehet egyszerű, kreatív megoldásokkal elérni, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen. Ebben a néhány napban olyan ötletek, megoldások megvalósítása, bemutatása, népszerűsítése zajlik az országban, amelyeknek eredményeképpen a hulladékokat az eredeti funkciójuktól eltérő módon lehet újra felhasználni.

A legjobb vállalásokat minden résztvevő ország benevezi az EWWR-díjra, amelyet jövő tavasszal adnak majd át Rómában, öt különböző kategóriában. Magyarországon az öt legérdekesebb, legjobb megoldást az OHÜ munkatársaiból álló szakmai zsűri választja majd ki – áll a közleményben.

A kezdeményezéshez a kampány teljes ideje alatt lehet csatlakozni az ewwr.hu weboldalon.

Vélemény, hozzászólás?