Csökken a dízelek népszerűsége Németországban

Ki nem találná, melyik márka növekedett legjobban, és a második helyezett még meglepőbb! De hol vannak a németek?

A vásárlók kezdik kerülni a dízelautókat Németországban a szövetségi járműnyilvántartó hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt szerdán közzétett júliusi forgalomba helyezési adatai szerint.

Német rendszámtábla diesel

A júliusban forgalomba helyezett dízelautók száma 12,7 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Benzin üzemű autóból viszont 11,2 százalékkal többet helyeztek forgalomba, részarányuk ezzel 56,0 százalék, a dízelautóké pedig 40,5 százalék lett. Az előző hónapban, júniusban forgalomba helyezett személygépkocsik 55,6 százaléka volt benzines és 41,3 százaléka volt dízel. A dízelbotrány előtt még fordított volt az arány a dízel autók javára.

hirdetés

Júliusban összesen 283 ezer személygépkocsit helyeztek forgalomba Németországban, 1,5 százalékkal többet, mint 2016 júliusában, 13,6 százalékkal kevesebbet, mint júniusban. Az év eleje óta 2,9 százalékkal 2,07 millióra nőtt az forgalomba helyezett személygépkocsik száma.

A német márkák közül a legnagyobb mértékben, 18,1 százalékkal a forgalomba helyezett Mercedes autók száma növekedett. A Smart 18,0 százalék, a BMW 7,3 százalék növekedést ért el. A VW márka modelljeiből 13,2 százalékkal kevesebbet helyeztek forgalomba júliusban, 17,5 százalékos részarányával azonban változatlanul a wolfsburgi modellek vezetik a népszerűségi listát.

Az import márkák közül a legnagyobb növekedést a Tesla érte el 102,2 százalékkal. Az Alfa Romeo 76,4 százalékkal, a Mitsubishi 54,2 százalékkal növelte eladásait. A legnépszerűbb importmárka a Skoda 4,9 százalékos részaránnyal, bár eladásai 0,8 százalékkal csökkentek.

energiaoldal.hu – MTI