Dőlnek a bringás hírek: nyeregben a Fidesz-KDNP!

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportján belül megalakult a kerékpáros frakció – jelentette be Simicskó István sportért felelős államtitkár, kedden a Hősök terén tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen részt vett Ágh Péter, Csampa Zsolt, Hidvégi Balázs és Révész Máriusz is.

Simicskó István elmondta: a kormánypárti frakciókban sokan kerékpároznak, többek közt Révész Máriusz ennek már régi élharcosa. „Szeretnénk a biciklizést tovább népszerűsíteni Budapesten és Magyarországon” – fűzte hozzá. Az államtitkár komoly eredménynek nevezte, hogy Budapest a világ biciklis városai közt a tizenharmadik helyet foglalja el. Ez az elmúlt néhány év eredménye – jegyezte meg.

MTI Fotó: Marjai János

MTI Fotó: Marjai János

„Nem állhatunk meg ezen az úton, tovább kell tekerni, ezzel a szimbolikus frakcióalakítással is szeretnénk a kerékpározókat támogatni és segíteni” – emelte ki. Ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet, hogy új erdőtörvényt fogadtak el, ami lehetővé teszi a kerékpározást és a lovaglást az erdőkben.

MTI Fotó: Marjai János

MTI Fotó: Marjai János

hirdetés

Simicskó István kérdésre válaszolva kifejtette: a magyar kormánynak az a hitvallása sportbarátságából adódóan, hogy lehetőséget kell teremteni az emberek számára a sportolásra. Az államtitkár kitért arra is, hogy a kerékpározás bekerült a 16 kiemelt sportág körébe, ami nemcsak elismerést jelent, de jelentős támogatást is a versenyszerű biciklizés számára. Bár a hazai kerékpárút-hálózat óriásit fejlődött az utóbbi években, de tovább kell javítani ezen a helyzeten – húzta alá.

Révész: A BuBi jelentősen növelni fogja a kerékpározók számát

Hamarosan indul Budapesten a bérbicikli-hálózat, a BuBi – hívta fel a figyelmet Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő. A BuBi jelentősen növelni fogja a kerékpározók számát – emelte ki. Az erdőtörvény módosítása kapcsán hangsúlyozta: 16 éve Magyarországon nem lehetett se kerékpározni, se lovagolni az erdőkben. Széles összefogással sikerült ezen a téren is előrelépni – fűzte hozzá.

fotó: fidesz.hu

fotó: fidesz.hu

A fideszes politikus egyúttal azt is bejelentette, hogy a velodrom is újra fog épülni, a pályakerékpárosok legnagyobb örömére. Szólt arról is, hogy tervben van a dunamenti kerékpárutak építésének folytatása, és számos fővárosi új kerékpárutat szándékoznak építeni, így a Rákos-patak mentén is.

fidesz.hu