Energetikai korszerűsítés az élhetőbb körülményekért

Két helyszínen valósul meg 2017-ben a Hit Gyülekezete épületeinek energetikai felújítása (KEHOP-5.2.3-16-2016-00008) című projekt, amelyre az egyház a Magyar Állam és az Európai Unió együttműködésében megvalósuló Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 160 000 000 forintos, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A fejlesztéseknek köszönhetően az épületek energetikai mutatói jelentősen javulnak majd. A korszerűsítés célja elsősorban energetikai szempontból fontos: a megújuló energiahasználat növelésével az energiahatékonyság növelése.

A Hit Gyülekezete 2000-ben vette birtokba a Szent Pál Akadémia jelenlegi épületét a Hit Parkban, és 2004-ben a Noé Bárkája óvodát Kecskeméten. Az azóta eltelt időszak napi tapasztalatai és fenntartási költségei bebizonyították, hogy a nevezett épületek energetikai mutatói jelentősen javíthatók, továbbá jelentősen csökkenthető az épületek primer energiafogyasztása, így energiaköltsége és károsanyag-kibocsátása is. A fejlesztéssel az épületek amortizációja is lassítható.

hirdetés

Az elnyert támogatásból 2016 november 21-e és 2017. december 31-e között a következő fejlesztések, korszerűsítések fognak megvalósulni: nyílászárócsere, épületgépészeti korszerűsítések, világítás korszerűsítése, hálózatra csatlakoztatott napelemes rendszer, utólagos külső oldali hőszigetelés, hőszivattyús hőtermelő berendezések telepítése.

Az egyház mint nonprofit szervezet számára fontos szempont a hívők adományaival és a költségvetési támogatásokkal való felelős gazdálkodás a fenntartásában működő intézményekben is. Ennek egyik fontos eleme az energiafelhasználás hatékonyságának folyamatos javítása. Ebben a projektben a nevezett intézmények energiafelhasználásának korszerűsítését célzó beruházásokkal az egyház e felelős és környezettudatos gazdálkodás irányába tesz újabb lépéseket.

Kapcsolódó cikkek
Dönti a pénzt a megújulóba az Alteo

Az energetikai szolgáltató és kereskedő Alteo csoport 11 milliárd forint értékben készített elő új befektetéseket az idei első fél évben, Elolvasom

Napelemes repülők, földművelődrónok, okosvárosok

Amit Európa tehet, hogy támogatja az innovációkat. Egyes technológiákban hihetetlen lehetőségek rejlenek

Megújulóban erősít a MOL

Három napelempark is épül hamarosan

Rezsi nélküli magyar világújdonság a Construmán!

Ilyen házat sehol máshol a világon nem gyártanak!

Vélemény, hozzászólás?