Energiatakarékos és környezetbarát Apple újdonságok karácsonyra

A magyar idő szerint tegnap este héttől kezdődött Apple rendezvényen számos újdonságot mutatott be a kaliforniai cég. A legnagyobb hír az iPad mini volt, de meglepetésre a mindössze fél éves iPad 3 helyett is megérkezett a negyedik generációs modell. Az új gépek a környezetvédelem iránt elkötelezettek számára is tartogatnak csemegét.

iPad mini

Retina MacBook Pro 13″

A nyár nagy szenzációja volt a 15″ méretű, retina felbontású MacBook Pro, ennek most megérkezett 13 colos kistestvére. A HD-tévéket is kétszeresen meghaladó felbontást a korábbi 13″ colos próhoz képest 20%-kal vékonyabb és közel fél kilóval könnyebb notebook produkálja.

MacBook Pro 13" RetinaDisplay

Az új gép környezettudatos jellemzői: Energy Star 5.5 és Epeat Gold minősítés, arzénmentes kijelző-üveg, higanymentes kijelző, bróm és PVC-mentes, nagy részben újrahasznosítható

Új Mac mini

A frissített mac mini is hasonló tulajdonságokkal bír, leszámítva a kijelzőt, amivel ez a gép nem rendelkezik. Energy Star 5.5 és Epeat Gold minősítés, bróm és PVC-mentes, nagy részben újrahasznosítható.

Mac mini 2012

Nem elhanyagolható, hogy a hihetetlenül kis méretű, megújuló Mac Mini továbbra is a világ leg-energiahatékonyabb asztali számítógépe!

Új iMac

Az Apple különleges, kijelzővel egybeépített gépe is régóta várt frissítésen esett keresztül. Az új külső igen látványos, az iMac oldalról, a legvékonyabb részen mindössze 5 mm vastag.

iMac 2012

hirdetés

Az új iMac környezettudatos jellemzői: 50%-kal kisebb energia-felhasználás, Energy Star 5.5 és Epeat Gold minősítés, arzénmentes kijelző-üveg, higanymentes kijelző, bróm és PVC-mentes, nagy részben újrahasznosítható

iPad 4

Noha a konkurencia még nem tudta beérni, az alig fél éve bemutatott iPad 3 is frissült.

iPad 4

A retina felbontás nem változott, de a készülék megkapta a iPhone 5 A6 processzorának A6X-nevű négymagos változatát, ezzel a számítási és grafikus teljesítmény is a duplájára nőtt, miközben maradt a 10 órás üzemidő.

iPad 4, A6X processzor

A negyedik generációs iPad az új Lightning csatlakozóval, dupla sebességű wifivel, európai LTE mobilhálózat támogatással és HD-felbontású FaceTime kamerával érkezik. Az ára megegyezik a korábbi változatéval.

iPad mini

Talán a legjobban várt újdonság az iPad mini megjelenése volt. A közel nyolc colos új tablet mindössze 7,2 mm vastag, tehát 23%-kal végkonyabb a 10 colos iPadeknél. Emellett a súlya is kevesebb 53%-kal, körülbelül 300 gramm.

iPad mini

A 7,9 colos kijelző hasonlóan könnyen elfér egy zsebben is, mint a konkurencia általában 7″ méretű készülékei, de a kijelző mérete mégis 35%-kal nagyobb felületű, így sokkal kellemesebb böngészést tesz lehetővé, ami az egyik legjellemzőbb tevékenység egy tableten.

A műszaki tartalom nagy vonalakban: kétmagos A5 chip (iPad 2), FaceTime HD kamera, 5MP hátlapi kamera (iPad 3 és 4), gyors wifi, LTE, Lightning csatlakozó, 10 óra üzemidő. Még az éjszaka folyamán megérkeztek a magyarországi árak is. Az iPad mini ára: 99 990 Ft-tól.

Ajánló: Az iPhone 5 és a villanyszámla