Enyves kezű ál-óraleolvasókat buktattak le Dunaharasztiban

Dunaharasztiban a rendőrök elfogtak két férfit, akik csütörtökön villanyóra-leolvasás ürügyén jutottak be egy családi házba és onnan csaknem 800 ezer forintot vittek el – tudatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea közlése szerint két helybéli idős nő délután tett bejelentést a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság ügyeletén, miután két férfi, magát az Elmű alkalmazottjának kiadva becsöngetett hozzájuk azzal az ürüggyel, hogy a villanyórát akarja leolvasni. A két nő azonban gyanút fogott, ezért nem engedte be az „óraleolvasókat”.

hirdetés

Rács mögött. kép: gombiba/indafoto.hu

A személyleírás alapján a járőrök Dunaharasztiban igazoltatták a 60, illetve 57 éves budapesti férfit, akiknél ruházatuk átvizsgálása során csaknem 800 ezer forintot találtak. A két férfit a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra vitték, ahol kiderült, hogy a pénzt csütörtökön – magukat szintén az Elmű alkalmazottainak kiadva – vitték el egy másik dunaharaszti házból.

A gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették. A további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le ellenük.