Fidesz: biztosított a lakosság gázellátása

A Fidesz szerint a Gyurcsány-korszakkal ellentétben ma biztosított a lakosság gázellátása, annak köszönhetően, hogy a kormány visszaszerezte a gáztárolókat és 25 százalékkal csökkentette a gáz árát.

Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Gréczy Zsoltnak, a Demokratikus Koalíció szóvivőjének nyilatkozatára reagált. Gréczy Zsolt szerint egy-két héten belül kiürülhetnek a magyarországi kereskedelmi gáztározók, és a kabinet „felfoghatatlan felelőssége”, hogy az időjárásra bízta a lakosság sorsát.

gázórák

hirdetés

A nagyobbik kormánypárt közleményében idézték a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szerdai közleményét, amely szerint „továbbra is biztosított mind a lakossági, mind az ipari fogyasztók folyamatos földgázellátása”, és a folyamatos ellátást az import források, a magyarországi termelés és a tárolókban elhelyezett készletek minden időjárási helyzet esetén együttesen garantálják.

A Gyurcsány-korszakkal ellentétben, amikor eladták a nemzeti energiavagyont, külföldiek kezére játszották a gázszolgáltatást és a tárolókat, valamint háromszorosára emelték a gáz árát, ma biztosított a lakosság gázellátása, a kormány visszaszerezte a gáztárolókat és 25 százalékkal  csökkentette a gáz árát – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

energiaoldal.hu – MTI